Haas gjorde sitt igår och vann den avbrutna matchen och sen vann Kristianstad som väntat även om man gjorde det onödigt spännande. Hässleholm lyckades på nåt viss tappar 2-0 ledning till 2-2 mot Höllviken i 88e min trots att Höllviken saknade massor av spelare (SVAGT), Stosur hade ingen bra dag serven fungerade inte det minsta men samtidigt gör Ivanovic kanske sin bästa match sedan Franska Öppna vinsten förra året.

Idag har vi ett rätt tråkigt utbud men några spel har jag allt hittat.

Odd Grenland – Viking

Mitt tips: 1

Insats: 5/10

Motivering:

Odd Grenland har imponerat storligen som nykomling i Norska Tippeligan, man ligger på en väldigt fin 3e plats med bra häng på andraplatsen, Odd Grenland har varit fantastiskt bra hemma som vanligt man har hemmaraden 6-1-0 och en målskillnad på smått otroliga 19-6.

Odd Grenland vann senast hemma mot Stömsgodset med 2-1 efter att ha gjort en ok insats men inte mer men trots det så dominerade man matchen under långa stunder. Idag saknar man åter igen ett par spelare och det är ett litet minus men man har klarat sig utan dem innan.

Man har haft svårt emot Viking, man förlorade säsongens första mötte med klara 0-3 men innan dess så hade man inte spelat emott varandra på ett par år, men man ska inte ta den senaste förlusten mot Viking på allt för stort allvar då Odd är ett helt annat lag på hemma och bortaplan, man har inte vunnit borta ännu medans man radar upp vinsterna hemma.

Viking kommer till denna match med en seger senast borta mot Tromsö med 1-0 men stirra er inte blint på att man vann den matchen, Viking var utspelade i hela matchen och man ahde bara en målchans och den gjorde man mål på medans Tromsö brände chans efter chans.

Viking har sedan tidigare 4 spelare borta pågrund av skador och de saknas även idag, sen är det osäkert om det är en spelare till som är borta men det avgörs under dagens lopp.

Jag anser att Odd Grenland ska ses med en mycket bra vinstchans i denna match då man är i bra slag och hemma är man mäktigt bra.

 

Arameiska/Syrianska – Valsta Syrianska

Mitt tips: 2

Insats: 5/10

Motivering:

Derby dags i Div 1 Norra där Arameiska ta emot formtoppade valsta.

Arameiska har varit en positiv överraskning så här långt men som igår så ta jag kraftig ställning här och anser att de spelat över sin förmåga och är påväg neråt i tabellen inom en snar framtid. Arameiska få tillbaka ett par spelare till dagens match men samtidigt så har man blvit av med nån också, samma sak gäller Valsta man bli både av och få med nån ny spelare så det jämna ut sig i längden.

Arameiska bruka höja sig på hemmaplan då man bruka har ett bra publikstöd men idag kommer till bli jämt skägg på läktarna då det väntas många Valsta suppotra till matchen i detta heta derby.

Valsta har gått som tåget efter en knackig inledning, senast så körde man över ESK och vann matchen med klara 4-2 efter att har slagit av på takten i andra halvlek. Valsta är faktiskt fortfarande obesegrade borta man har raden 4-1-0 och en målskillnad på imponerande 13-4 vilket tyder på väldigt bra självfötroende även borta.

Jag tror inte Arameiska bli första lag att besegra Valsta när de har bortamatch utan jag tro på en ganska behaglig resa för bortalaget och man ta en klar seger.

 

USA – Brasilien

Mitt tips: 2 (-1.0 mål)

Insats: 3/10

Motivering:

Dags för FINAL i Confederations Cup.

USA är sensationelt i final och vem hade trott det? inte jag i alla fall. USA kom med ett ganska så anonymt lag till Confederatons Cup men vilken tunering man gjort efter allt strul i början då man inledde med två raka förluster och var mer eller mindre borträknade.

Idag få man klara sig utan Bradley då han blev utv senast, annars så ska troligen alla vara friska för spel och det lär inte bli några större ändringar, jag tror hursom helst att USA kommer få det jobbigt mot ett väldigt bra Brasilien.

Brasilien har varit rena maskinen i tuneringen man har gjort ett par fantastiska matcher bl.a mot Italien sen har man även gjort ett par mindre bra insatser men ändå vunnit matcherna och detta tyder på ett jäkligt bra självförtroende i laget, Kaka, Robinho och Luis Fabiano är spelare som är i toppform och dessa kan nog få det väldigt roligt mot ett trögt Amerikanskt försvar.

Brasilien har inga nämnvärda problem inför Finalen och vi kommer få se ett stjärnspäckat Brasilien som få ta sig ann ett anonymt USA i denna final och jag tror aldrig det kommer bli nån riktig match av detta utan Brasilien ta tag i taktpinnen direkt och få in ett tidigt ledningsmål sen kommer det ramla in ett par till bollar och tillslut så blev det en ganska klar seger för Brasilien låt säga 3-0.