Halvbra Lördag stå för dörren, svårtippat se det ut att vara men jag har hittat en del som jag tänker bjuda på.

Emil Jönsson – Ola Vigen Hattestad

Mitt tips: 1:a

Odds: 1.95 @nordicbet

Insats: 3/10

Analys: Här kör många på norrmannen Hattestad men jag gör tvärtom jag kör på vår svenske superstar Jönsson.

Jönsson är för mig världens bästa sprint åkare och jag anser att han ska vara favorit så gott som varje gång. Jag har svårt att se Jönssson ta stryk av Hatten trots att han håller toppklass och ska väl ses som den näst bästa sprintern.

Första tävlingen för dem båda i världscupen denna säsong och Jönsson har gjort en topp försäsong och säger sig själv vara i bra slag så jag litar på honom och spela honom till 1.95 med relativt låg insats.

Strandvall – Kummel  1

Björn Lind – Morilov  1

Odds: 3.78 @nordicbet

Insats: 2/10

Analys: Strandvall är på hemmaplan och där bruka de finska åkarna göra bra ifrån sig och detta år lär inte bli nåt undantag, jag räkna med att Strandvall ta sig till semi och där ta det stopp och det borde räcka mot en medelmåtta som Kummel är i grund och botten.

Björn Lind har efter OS året inte varit sig lik, en del skador och sjukdomar har störts men det är inte hela sanningen utan han har sätt rätt omotiverad ut de senaste säsongerna men nu vankas det OS år och då tro jag till och med att Lind kan tända till extra och vi kan få se en skymt av hans gamla jag.

Morilov är bra men är Lind i form så har han en bra chans att tugga ner Ryssen.

Spela en dubbel här till ett hyfsat odds men endast med en låg insats.

JYP – Pelicans  Ö 5.5mål

Ässät – TPS  Ö 4.5mål

SaiPa – HPK  Ö 4.5mål

KalPa – Ilves  Ö 5.5mål

Kärpät – HIFK  Ö 5.5mål

Tappara – Lukko  Ö 5.5mål

Odds: 42.78 @expekt

Insats: 0.5/10

Analys: Senast så gick 3 matcher över 5.5 och 2 matcher slutade med 5mål sen var det en som det blev 3mål i. Hoppas på bättre utdelning idag.

Hoffenheim – Dortmund

Mitt tips: 1:a & -1.0mål

Odds: 1.85 @Globet & 3.25 @Digibet

Insats: 6/10 & 2/10

Analys: Två lag i mycket fin form möts här men jag anser att hemmalaget ska vinna denna matchen då man är ett bättre lag på pappret och nu har Dortmund en del skadeproblem och då kräver jag seger för Hoffenheim.

Hoffenheim hängde med bra förra säsongen som nykomling i serien fram till jul efter det så dalade man tillbaka en del men i år har man ambitioner om en topp 3 plats och det är utan tvekan rimligt att tro att de kan bli, man har ett av seriens bästa offensiv och sen har man fått koll på den defensiva biten och då är man svårspelade. Till dagens match kommer man med full trupp och kan välja ut de bästa spelarna, senast så krossade man Köln borta med 4-0 så formen är fin.

Hemma är man som vanligt svårspelade, man har endast förlorat en match och det var mot Wolfsburg en match man skulle vunnit men hade marginalerna emot sig.

Dortmund är inne i en bra period sex raka matcher utan förlust men skadeproblemen fortsätter att förfölja dem och nu kommer de få det tufft, förra säsongen så förlorade man denna matchen med 1-4 och nåt liknande kan mycket väl sker idag med.

Man saknar runt fem spelare idag och alla de är ordinarie i vanliga fall, följande spelare är ur spel Kehl, Hajnal, Rangelov, Dede sen är Valdez högst osäker till spel.

Nej detta bli för tufft för Dortmund mot stora starka Hoffenheim som just nu spela som en guld kandidat, klar hemmaseger är att vänta och jag prova både rak etta och -1.0mål på hemmalaget.

Modo – Rögle

Mitt tips: 1:a (-1.5mål)

Odds: 2.50 @Ladbrokes

Insats: 10/10

Analys: Hade tänkt reka -1.5mål på Modo sedan tidigare men nu när de senaste nyheterna har kommit så kliver jag in med maxinsats.

Sundström, Näslund och Foppa är tillbaka till denna match och detta är enorma förstärkningar för detta MODO som troligen kommer lyfta sig 2,3 klasser i kvällens match och nu kommer det bli vinst.

Hinote var med senast men skadade sig och missa denna match och flera andra spelare är också skadade men jag tro de klara sig ändå.

Modo gjorde en värdelös match senast men hemma är man bättre och man har spelat rätt ok hemma den senaste tiden också.

Rögle spelade jag emot senast och det blev förlust och man spela allmänt dålig hockey, man kommer hamnar på en av de två sista platserna när säsongen sammanfattas.

Rögle är bra på bortaplan men jag anser att de har haft en massa tur första delen av säsongen och nu har det vänt hoppas jag.

Även Rögle dras med mycket skador och jag tycker de har börjat se lite slitna ut på slutet.

Spela Modo -1.5 med maxinsats.