Gårdagen blev en blandning av sorg och glädje men där sorgen fick överhand, 2 av 4 spel satt men trots det en blytung minusdag, men bara att jobba vidare.

Idag fortsätter jag med Wimbledon tennisen, där vi nu är framme i tredje omgången.

 

V. Zvonareva – V. Razzano

Mitt tips: 1

Insats: 5/10

Motivering:

Här hade jag en solklar uppfattning om hur jag trodde denna matchen skulle sluta, men efter att kollat upp deras inbördes möten så blev jag lite mer osäker men valde tillslut att spela på det jag trodde från början men med en mindre insats.

Zvonareva har efter flera säsonger utan att blomma ut till sist gjort det, det var egentligen i slutet av förra säsongen hon fick det att riktigt stämma ute på tennis banan och det har hon byggt vidare på i år.

Zvonareva spela ett snabbt spel som passa gräs underlaget i helt perfekt, ska man slå Zvonareva så måste man serva mer eller mindre perfekt och man måste vara säker i grundspelet.

Zvonareva är en komplett spelare, hon har egentligen ingen svaghet utan hon måste bara hålla fokus på spelet hela matcherna.

Razzano har varit inne i en formtopp några veckor nu, men har tyckt mig se att formen är på nedåtgående på slutet, hon har börjat ramlar in i sitt gamla spel med att bli passiv och göra lite mycket egna misstag och det har hon inte råd med idag, man se ganska snabbt om Razzano bli att räkna med i matchen, sätter hon många första serva så bli hon att räkna med men serva hon under 60% av första servarna så tror jag hon bli ett lätt byte för ryskan Zvonareva.

Kalasodds på Zvonareva som bara måste testas med medelinsats trots övertag Razzano i inbördes möten med 4-2.

 

T. Haas – M. Cilic

Mitt tips: 1

Insats: 3/10

Motivering:

Detta spel grundar jag inte på mycket, jag har suttit och funderat fram och tillbaka tusen ggr på denna match och jag har varit inne på att Cilic ta hem denna matchen flera ggr men tillslut bestämde jag mig för att spela på Haas då han trivs på underlaget ypperligt och han visade i Franska Öppna att han fortfarande tillhör världstoppen.

Haas imponerade stort i Franska där han var ytterst nära att plocka ner självaste Federer, Federer hade i den matchen max tur då han räddade en break boll i tredje set genom att slå bollen på yttersidan av sid linjen, hade den gått 1-2 cm längre ut så hade Haas servat för matchen och troligen tagit hem matchen, att vara så nära att slå världens bästa tennis spelare genom tiderna tyder på att man är i bra slag.

De första rundorna för Haas har varit promenad segra och det är först idag han kommer utmanas, han måste spela på topp annars är det kört.

Cilic grunda mycket av sitt spel på en stenhård serve, han kommer säkerligen göra en 15-20 serve ess men samtidgt bruka han kunna svikta i de viktiga lägerna i matcherna och detta kan bli ett problem för Cilic idag då han möter en spelare i toppform och som ej ger bort en massa poäng i onödan.

Tror på en stenhård match här där jag tro Haas rutin och gräs spel kommer bli avgörande för matchens utgång.