Tråkigt utbud idag men har trots det en del att bjuda på så det är bara att hänga på.

Linköping – Frölunda

Mitt tips: 1:a

Odds: 1.85 @betsafe

Insats: 7/10

Analys: Linköping gjorde enligt dem själv en usel insats senast i 3-3 matchen mot Modo så de lär vara sugna på att spela upp sig idag hemma mot Frölunda.

LHC är näst bästa hemmalaget i elitserien efter HV, man har 9 vinster och 2 förluster hemma och det är riktigt bra. LHC och Frölunda har möts två ggr tidigare denna säsong och båda matcherna har slutat med klara hemmavinster åt båda lagen så hemmaplan är en viktig sak emellan dessa lag denna säsong.

LHC lär ställa Norrena i mål efter att har vilat honom senast och det känns säkrast när han är mellan stolparna för man vet ungefär vad man få av honom.

Inga nya skador i hemmalaget vad jag vet om.

Frölunda fortsätter att underprestera match efter match, senast blev det en klar hemmaförlust mot HV med 0-3 trots ganska jämnt spel så var det en rättvis bortaseger för Sveriges just nu klart bästa hockeylag.

Idag saknar Frölunda flera nyckelspelare och ny på listan är landslagsspelaren Bäckman då han få vila pågrund av rygg ont, sen saknar man även Hahl, Mäntymaa och Andreas Karlsson, på Karlssons position så lånar man in Erik Andersson från Borås.

Jag hoppas man ställer Honken i mål ikväll också då jag anser att han är elitseriens mest överskattade målvakt, anser att han är en säkerhetsrisk i laget.

Frölunda är ett uselt bortalag och de borde få det enormt tufft i dagens match då LHC lär vara taggade efter en usel insats senast mot Modo.

TPS – KalPa  Ö 4.5mål

Pelicans – Ässät Ö 5.5mål

Kärpät – Jokerit  Ö 5.5mål

Lukko – HPK  Ö 5.5mål

HIFK – Tappara  Ö 5.5mål

Ilves – JYP  Ö 5.5mål

Odds: 60.22 @expekt

Insats: 0.5/10

Analys: Precis som jag sa senast så ska jag prova detta under en månads tid och se om det ger nån utdelning, första gången lyckades inte så få hoppas på bättre tur idag.

Rögle – Skellefteå

Mitt tips: 2:a

Odds: 2.50 @eurobet

Insats: 3/10

Analys: Rögle är just nu inne i en formtopp rent poängmässigt men spelmässigt var man usla senast trots 3-0 vinsten mot SSK, man skapade knappt inte nåt av värde under 60min spel trots det 3 mål framåt.

Att kolla på när RBK spela var en bedrövelser senast, bara slänga iväg pucken när man fick den och det kändes som att SSK hade matchen helt under kontroll men så fick man ett par skitmål i slutet av andra perioden så var matchen vunnen för RBK:s del.

Trots att man plockat mycket poäng i de senaste matcherna så kan jag inte tro att deras tur håller i sig och att Nihlstorp ska göra om förra matchens insats är föga troligt då han var fenomenal, bakåt känns annars RBK ordentligt darriga då flertalet av backarna känns söliga och ej av elitserieklass.

Framåt känns det inte heller så farliga och deras PP är totalt uddlöst för det mesta. Ska RBK vinna denna match så mäste de spela betydligt mycket bättre än vad de gjorde mot SSK då SAIK har flera match vinnartyper och det hade inte SSK.

RBK saknar fortsatt flera spelare och detta komemr snart sätta sig i benen på några spelare då de få spela mer än vad de ska göra egentligen.

SAIK har fortsatt toppform man slog Luleå hur enkelt som helst senast hemma med 4-1 siffror som kunde varit större, matchen innan dess så blev man första lag denna säsong att slå HV på deras hemmaplan och det förr respekt med sig och självförtroendet är på topp i bortalaget som nu titta uppåt i tabellen, man har slagläger på FBK nu som bara är en poäng före i tabellen.

Man spela en enkel hockey framåt och bakåt är man stabila med andra ord så är man ganska kompletta och man se riktgit farliga ut denna säsong.

Jag spela SAIK alla dagar i veckan mellan dessa lag då jag tycker det är klasskillnad på lagen och sen är det ingen nackdel att SAIK trivs borta mot RBK.