Då var det helg igen och denna helgen bjuds inte på nån höjda utbud men snart dra alla ligorna igång och det ska bli så skönt.

Idag finns det visseligen flera matcher som känns som rena guldet.

Berga – Sölvesborg

Mitt tips: 1

Odds: 3.05 Expekt

Insats: 5/10

Motivering:

Berga ta emot topplaget Sölvesborg i denna matchen, Berga ligger inför höstsäsongen på en väldigt blygsam 10e plats med endast 8 inspelade poäng på 11 matcher.

Berga har varit ganska ok på hemmaplan och man har raden 2-1-2 och 8-9 i målskillnad, man mötte Sölvesborg precis innan uppehållet och då förlorade man med uddamålet 2-3 efter att har lett matchen med 1-0.

Men till dagens match så är det helt andra förutsättningar än vad det var i föra mötet.

Sölvesborgs status inför denna match kan beskrivas som en lite KRIS, man har sina tre bästa spelare avstängda inför denna matchen, dessa tre killar gjorde alla målen i senaste mötet, sen har man fått en av sina spelare skadade under Torsdagens träning sen har även en annan offensivt vapen slutat med fotbollen då han var missnöjd med sin speltid under säsongen, sen har även en spelare flyttat.

Till dagens match har man endast kunnat skrapa ihop 13 speldugliga spelare, man ta säkerligen upp nån spelare från de yngre leden men enligt min info kille så duger de spelarna inte på långa vägar. Man har haft stora problem med att få igång spelet under de senaste matcherna innan uppehållet och att dessa nyckelspelare nu blivit avstängda efter olika saker gör inte saken bättre då de äe lagets klart lysande stjärnor.

Att ettan ger 3.05 är helt sjukt egentligen då Berga i grund och botten är bättre än vad tabellen visa, sen gör Sölvesborgs problem detta valet ännu enklare och ettan ska spelas.

Osijek – Hajduk Split

Mitt tips: 2

Odds: 1.85 Expekt

Insats: 7/10

Motivering:

Inte ofta jag ta mig an spel från den Kroatiska ligan, men idag måste jag då jag har en polare som har bra koll på denna liga, har har sagt att detta är dagens främsta spel på marknaden då Osijek är rejält försvagat inför denna säsong i jämförelser med förra säsongen, Osijek kom på en ok 7e plats förra säsong men man har blivit av med större delen av sina stjärnor inför denna säsong.

Spelarna som har lämnat laget är enligt följande lagkaptenen Babic, Smoje, Solic, Skender, Loncarevic och sen var det en eller två till men kan inte komma på deras namn, men att dessa spelare lämnat laget är så tungt att folk i Kroatien är övertygade om att laget inte har en chans att kunna klara sig kvar, sen har man dessutom var anonyma på transfermarkanden, inte en enda värvning och detta är för mig helt sjukt då man blivit av med de bästa spelarna, men det måste vara så att klubben har ekonomisk kris.

Laget dras dessutom med del problem utöver detta inför matchen mot storlaget Hajduk, lagets lagkapten Primorac dras med en skada och det äe troligast att han börja på bänken då det är alldeles för riskabelt att låta honom börja matchen även om man hade kunnat lindra hans smärta en del med en massa sprutor men man kommer inte ta denna risk då det finns en chans att han gå sönder helt och missa en massa matcher pågrund av detta. Sen har man stora problem i backlinjen då man på sin höjd har 2,3 val av backar som är tillgängliga för spel, så det är minst sagt struligt i hemmalaget inför matchen.

Hajduk har desto mindre problem inför matchen, man har storsatsat inför säsongen och deras mål är att vinna ligan och inget annat, man har värvat två brasse stjärnor från Gremio, Rafael Paraiba och Thiago Ribeiro och dessa två spelarna kommer höja ett redan starkt Hajduk ännu mer, man har även värvat Ivo Smoje från dagens motståndare Osijek sen har man dessutom ett par nyförvärv till som jag ej har namnen på just för tillfället.

Men att denna match ska sluta annat än en stabil bortaseger vore en stor skräll.

Kommer nog med fler spel senare!