Gårdagen blev en ganska bra dag då Cibulkova och Cirstea gjorde sitt till riktigt bra odds, men dagen blec inte perfekt då Shuettler förlorade mot Sela i raka set efter att har varit utspelad större delen av matchen.

Idag har jag åter igen fokus på Wimbledon tennisen där det finns flera spelvärda objekt.


S. Stosur – T. Malek
Mitt tips: 1
Insats: 10/10

Motivering:

Stosur kom från ingenstans i Franska Öppna och chockade hela tennis världen med att ta sig till semifinal efter att har spelat bländande tennis och flera trodde att hon skulle kunna ta hem Franska men det tog stopp i semin, men hon spelade stor tennis även i semin men där var motståndaren än bättre, hon började Wimbledon med en enkel seger efter att serven har fått tala även här.

Stosur har kanske dam tennisen bästa serve, hon tränade in en kick serve under försäsongen och nu har hon fått ordning på den och motståndarna har det väldigt svårt med den.

Stosur lever inte bara på serven utan hon har ett bra grundspel också med hårda bslinje slag och hon är även vass framme vid nät då hon är en bra dubbel spelare egentligen.

Malek är en ung tyska som håller till på chellenge touren mest då hon är dåligt rankad ( runt 100 plats) så detta är en stor framgång för henne att vara framme i en andra omgång i Wimbledon.

Men här kommer det ta stopp med besked då hon inte kommer har nåt att hämta i denna match mot en Stosur som är i kalasform.

Stosur är MEGAFAVORIT och det med all rätt, men trots det så kliver jag in med ett maxspel till ett lågt odds, men denna match kan ni använda i det mesta.


J-M Del Potro – L. Hewitt
Mitt tips: 1
Insats: 8/10

Motivering:

Del Potro är en ung Argentinare som redan nu håller världsklass, han är långt framme i alla tuneringar han ställer upp i och Wimbledon denna gång lär inte bli nåt undantag.

Del Potro hade förra säsongen en ganska klen serve trots sin längd men till denna säsong så har han förbättrat den avsevärt och nu håller den högklass. Del Potro är en spelare som kan spela med både känsla och hårda slag samtidigt och det är det inte många som gör.

Hewitt förföljs av skador och detta år är inget undantag, inför varje Grand slam snackas det om att han inte ska komma till start, Hewitt har efter alla skador tappat oehört mycket i ranking och ligger först på en 56e plast, men det har faktiskt inte bara med skadorna att göra utan han har blivit en sämre spelare och tillhör inte längre den främsta eliten.

Hewitt kommer slita som ett djur i denna match och inte ger bort allt för mycket men i längden så kommer han inte har nåt att hämta här, han ska vara nöjd om han klara av att ta ett set av Del Potro.


Petzschner – Zverev
Mitt tips: 2
Insats: 3/10

Motivering:

Hel tyskt möter här i den andra omgången mellan två spelare som ligger runt 50e plats på rankingen men där jag anser att Zverev är den klart bättre av dem.

Petzschner fick slita en del i första rundan mot den okända amerikanen Ram Rajeev, Rajeev tog första set enkelt med 6-2 men efter det så vann Petzschner tre raka set.

Petzchner är en ganska okänd spelare för mig, så jag har ingen bättre koll på honom.

Zverev fick en väldigt enkel resa i första rundan mot Tursunov, han vann matchen med 3-0 i set efter att Tursunov fått bryta matchen i tredje set i underläge 0-3, många trodde att Zverev skulle få det svårt mot Tursunov men det blev tvärtom hann vann utan att förta sig och det kommer han har nytta av idag då han inte behövde fullfölja sin första match.

Zverev är bättre än sin 50e plats på rankingen att han ligger så pass långt ner beror till stor del på att han är skadebenägen. Zverev trivs på gräset och jag tror han kan komma att göra en väldigt bra tunering.

Att han ska har en kanonchans i denna match är det inget snack om, då han både har en bättre serve och grundspel än vad hans landsman har.

 

J-C Ferrero – F. Santoro

Mitt tips: 1

Insats: 5/10

Motivering:

J-C Ferrero gjorde en bra första runda och han fick igång sitt spel helt ok och serven funkade för en gångs skull ganska ok.

Idag möter han gamlingen och trollgubben Santoro som spela med en enorm känsla, men Santoro är inte lika bra som han var för 5-6 år. Santoro gör sin sista Wimbledon tunering i karriären och det lär ta slut idag mot Ferrero som bruka slå dessa typer av spelare.

Santoros största dilemma är hans serve som är alldeles för dålig för att spela på denna nivå.

Jag tror på en ganska enkel seger för Ferrero här.