Även gårdagens spel satt klockrent då Kalmar FF vann med 3-1 så både raka och HCP satt fint, men tyvärr räckte det inte för avancemang för dem då de hade behövt göra ett mål till.

Idag är det en massa kval fotboll från UEFA Europa League och det är där jag hämta min dubbel ifrån.


HJK – FK Vetra
Mitt tips: 1
Helsingborg – FC Zestaponi
Mitt tips: 1
Dubbel odds: ca 1.79
Insats: 5/10

Motivering:

HJK vann första matchen med 1-0 mot Lettländska Vetra, man är ett bättre lag än vad lettländarna är så även returen borde man kunna ta hem och denna gång relativt bekvämt.

HJK är med som vanligt i toppen av Finska ligan och i år se man starkare ut än på flera säsonger. Man har en bra mix av ungt och rutinerat i laget.

Lettländarna har jag egentligen inte så mycket vetskap om, men de bjöd upp till en bra kamp i första matchen hemma i Lettland, men resultatet blev inte som de hade hoppast och nu se det hopplöst ut inför returen då HJK är väldigt svåra att har att göra med på bortaplan.

Helsingborg vann även de den första matchen borta och det ha gett dem ett guldläge inför returen och utgångsläget inför returen blev än bättre då man vilade flera stjärnspelare senast mot Gefle i Allsvenskan, Henke Larsson spelade ej då man inte ville riskera några onödiga skador och Lantz vilades även han, sen ahde man ett par spelare avstängda senast så de lär även de vara utvilade inför denna match, men Helsingborg ska bara vinna matchen.

Denna dubbeln känns ganska given då det är två hemmastarka lag med bra utgångsläger inför returen som spela och det borde innebära ganska klara segra för dem båda.