Gårdagen blev ännu en vacker speldag då 3 av 3 spel gick, SSK till över 4ggr och Benfica rak till 1.91 och Benfica -1mål till 4ggr. Idag har vi ett urtrist utbud där det enda som locka mig är Allsvenskan i hockey.

Leksand – Troja/Ljungby

Mitt tips: 1:a (-2.5mål)

Odds: 1.91 @Pinnacle

Insats: 4/10

Analys: Vad har hänt Leksands IF egentligen? Jo det är relativt enkelt, Leif Strömberg försöker få Leksand till att spela på ett helt nytt sätt och det är gris hockey, det är ett spelsystem som Leksand inte har nån vana vid och det lär ta tid att lära dem detta.

Leksand har nu två raka förluster i hockeyallsvenskan och när förlorade man två raka matcher i allsvenskan senast? jag minns inte det. Förlusten nu senast mot Mora var patetisk och det var inte bara förlusten som sved för Leksand utan det var även det att nya stjärnvärvningen Andreas Johansson fot gick sönder och han blev tvungen att lägga skridskorna på hyllan. Nu är det dags för Leksand att ta sig i kragen och bara gå ut och visa att man är stolta över att spela i Leksand tröjan.

Leksand har inga nya skador förutom att Johansson är borta, Nordström väntas vara tillbaka till dagens match efter att fått ledigt senast då han blivit pappa.

Jag förväntar mig ett heltaggat LIF ikväll som inte låter sig själva åka på en tredje raka förlust i serien och jag har svårt att se dem förlora tre raka.

Troja hade 2-0 efter första perioden senast borta mot Bofors trots att skotten var 16-6 till Bofors favör, det var först i tredje perioden Troja visade vilket uselt bortalag man var då man tappade allt och förlorade med 2-4 och nu ligger man sist i hockeyallsvenskan, vilket fiasko.

Troja spela helt utan självförtroende just nu och deras bortaspel är som sagt ett skämt. Man kommer till en arena där man inte har några bra minnen alls från då man blev utskåpade båda matcher här senast med tvåsiffriga resultat. Några såna siffror lär vi nog inte få vara med om idag men rätt stora siffror tro jag ändå på då Leksand publiken kräver vinst nu och fint spel för engångs skull från sina blå/vita idoler.

Prova -2.5mål på Leksand i denna matchen då jag har en känsla av att liket vänder på detta idag och Leksand gå ut och bara kör över Troja.

FORZA LIF