Efter ett par dagars frånvaro så är jag tillbaka och idag är det ett väldigt tråkigt utbud men har lite att bjuda på ialla fall.

Vinnare av damernas Skidskytte 15km Östersund

Vinnare: Helena Jonsson 5.00 @nordicbet

Anna Carin Olofsson 15.00 @nordicbet

Insats: 2/10 & 1/10

Analys: Jonsson är favorit i tävlingen och det med all rätt då detta är en distans som passa henne alldeles utmärkt, 15km och 4 skjutningar och tidstilägg på 1min på varje miss, med andra ord upplagt för seger för våran bragdguld vinnare.

Helena kommer troligen sätta MINST 18 av skotten och hon är snabb i spåren nu förtiden så det borde räcka väldigt långt och tävling på hemmaplan borde vara en bra motivations faktor.

Anna Carin hade en svag fjolårssäsong och detta är hennes sista och det sägs från svensk lägret att hennes försäsong har varit magnifik då skyttet har varit strålande och skulle det funka idag så har hon en toppchans då vi vet att hon är snabb på skidorna.

Anna Carin är fortfarande en av de som är bäst i världscupen och skulle hon få till det så kan hon vinna idag och 15ggr pengarna är sjukligt bra betalt och det måste provas.

Bailly – Hauswald

Mitt tips: Hauswald

Odds: 1.85 @nordicbet

Insats: 7/10

Analys: Bailly hade en totalt misslyckad fjolårssäsong och i år kan det bara bli bättre och det kommer den bli men jag tro inte hon är tillbaka bland de bästa. Bailly har tappat otroligt mycket i åk kapacitet de senaste säsongerna, så även när hon skjuter bra så är hon långt ner i resultat listan.

Hauswald är en av de bästa skidskyttarna på damsidan, hon slog igenom med dunder och brak förra säsongen, skyttet har blivit allt bättre de senaste åren och snabb i spåret är hon, skulle hon skjuta MAX 3 eller 4 missa idag så tro jag hon slå Bailly enkelt.