Gårdagen blev en stabil plusdag efter att Northug vunnit till 10ggr pengarna och Sleptsova var topp 3 till fina 3ggr.

Idag ta vi nya tag och siktar på ännu lite mer julpengar.

Herrarnas 12.5km Jaktstart Skidskytte

Vinnare:

Dominik Landertinger  3.50 @nordicbet

Simon Eder  12.00 @nordicbet

Tim Burke  15.00 @nordicbet

Insats: 2.5/10  1/10  1/10

Analys:

Landertinger gjorde en mycket fin sprint tävling i stormen och slutade på andraplats endast 11sek efter segraren Tcherezov, Landertinger var klart snabbare än ryssen i spåret då Landertinger hade ett missat skott annars hade han vunnit ganska klart.

Idag har han drömläger att ta en seger då han gå ut som solklar tvåa och lär vara ifatt ryssen till första skjutningen och kan han skjuta max 1 eller 2 missa i tävlingen så kommer han vinna.

Eder gjorde en godkänd insats igår då han slutade 6 eller 7a dryga minuten efter, han var som vanligt rätt långsam i spåret och sköt en miss då han hade det tufft i det stående skyttet då det blåste som värts när han skulle skjuta, men tro det bli bättre skjut förhållanden idag och då kommer det gå undan på vallen och skulle han skjuta 0 0 0 0 så kan han bli farlig då han kommer vara snabbare än vanligt i spåret då han kommer få bra ryggar att gå i.

Burke gjorde en väldigt fint sprintlopp igår och han är med i toppen för att stannar, han har redan varit på pallen denna säsong och han gå från klarhet till klarhet och är snabb i spåret nu också, trots 2 missade skott igår så är han med topp 10 och runt minuten efter. Idag kommer han få fina ryggar att gå i och skulle skyttet fungera bra så kan han faktiskt vara med och slåss om segern.

Charlotte Kalla – Korosteleva

Mitt tips: 1

Odds: 2.05 @nordicbet

Insats: 3/10

Analys: Kalla har gått framåt kraftigt i klassisk stil till denna säsong och det såg man i det enda klassiska lopp som gått då hon slutade på en fin 8e plats, Kalla var länge med i toppen och slogs men tröttnade mot slutet, men idag kommer hon få gå i ryggar på bra åkare och då tro jag faktiskt hon kan hänga med en bra bit och jag anser att hon mycket väl kan har toppchans mot Korosteleva.

Ett litet chansspel som jag anser att det finns bra värde i.

Topp 3 Damer Masstart 15km Klassisk

Kristina Smigun

Odds: 4.75 @nordicbet

Insats: 1.5/10

Analys: Smigun har gjort comeback efter två års frånvaro och nu senast så blev hon 3a i 10km fristil och det är hennes sämre disiciplin då hon innan skadorna och barnafödandet var bättre i klassisk åkning, jag tro forfarande hon har en skyhög kapacitet i klassisk åkning och i en masstart som idag kommer det bli högfart och skulle hon órka hänga på så kan detta sluta väldigt bra.

Detta är ett chansspel men jag tro det kan gå in annars hade jag inte spelat det.