Chansade igår med att inte ta med storfavoriten Lindsey Vonn i Super kombinationen och det var inget lyckat drag, men idag ta jag nya tag och här kommer mina spel.

Vinnare Damernas Skidskytte Sprint 7.5km

Helena Jonsson 4.00 @nordicbet

Anna Carin Olofsson 4.50 @nordicbet

Anastasiya Kuzmina 12.00 @nordicbet

Insats: 2/10  2/10  1/10

Analys:

Helena Jonsson var lika strålande i senaste loppet som hon varit hela säsongen men idag har jag en känsla av att hon kommer göra säsongens sämsta tävling så här långt men trots det så måste jag har med henne som en av mina vinnare då hon var strålande så här långt och hon ger trots allt 4ggr idag och det är bra betalt. Hennes åkform är bra men inte på topp och vi få se hur det se ut idag.

Anna Carin Olofsson Zidek är egentligen den jag tro alldra mest på idag då jag tycker hennes form är på topp och sen är det bara två skjutningar och det är ett enormt plus och jag har en känsla av att hon har råd att missa ett skott idag och ändå vinnar denna tävling.

Anastasiya Kuzmina är i bra form och det visade hon i senaste distansloppet, hon sköt bra med endast en miss och kom trea och åkformen är briljant, nästintill lika bra som ACOs åkform. Skulle hon sätta allt idag eller missa max ett skott så kommer hon vara med där uppe igen och slåss om de ädlaste platserna och 12ggr på distans trean är bra betalt.

Topp 3

Svetlana Sleptsova

Odds: 3.00 @nordicbet

Insats: 2/10

Analys: Sleptsova var inte med i distansloppet varför vet jag faktiskt inte, tro bara hon vilade sig inför sprintloppet idag då jag tro hon har höga förhoppningar på en framskjuten placering kanske rentav seger det är hon är ute efter.

Sleptsova är bra i spåret hennes lilla problem är skjutningen men under ett distanslopp så ska hon kunna hålla ihop det på ett bra sätt.

Herrarnas Störtlopp Val Gardena

Topp 3

Hans Olsson

Odds: 7.25 @nordicbet

Insats: 2/10

Analys: Enligt mig kan detta vara ett av helgens största värdespel, Hans Olsson har på de två Störtlopps träningarna utstrålad stort självförtroende och varit 3a och 5a och endats en halv sekund från första platsen, man ska inte ta träningarna på allt för stort allvar men enligt mig så kommer Hans Olsson göra en topp tävling här och backen passa honom alldeles utmärkt och det skulle förvånar mig stort om han inte var med där uppe.

Hans Olsson har start nummer 11a och det är perfekt för kommer han ner i ledning så har han gjort det riktigt bra då de är ett par bra åkare med tidiga start nummer bl.a Patrik Järbyn som var 6a på sista träningspasset.

7.25 på Olsson topp 3 ta jag alla dagar i veckan.

Herrarnas Sprint Klassisk stil Rogla

Vinnare:

John Kristian Dahl  5.25 @nordicbet

Petter Northug 10.00 @nordicbet

Insats: 2/10  1.5/10

Analys:

Dahl vann senaste sprinten förra helgen i fristil och det var en liten skräll då han i normala fall är starkare i klassisk sprint och var han i bra form förra helgen så lär han vara i fin form idag med och gör han en liknande prestation igen så är han med i toppen.

Northug har för första gången i karriären vunnit en klassisk race och det var i kuusamo över 10km eller 15km och det var en skräll, men jag tycker han åke bra klassisk åkning och det var väntat att det skulle komma en seger även på klassisk åkning och nu har han en TOPPCHANS enligt mig att ta en ny seger i klassisk stil och det i sprint, gör han det han ska så är han absolut med och slåss om segern och helst nu när Storfavoriten för dagen Ola Viggen Hattestad är helt ur form.