Idag hade jag tänkt att köra en liten chansning, har en skön känsla av att allt kommer släppa idag och att det mesta kommer gå min väg så jag tänker bjuda på flera spel och hoppas att jag har rätt om min känsla.

Lilla Torg – Nike

Mitt tips: 1

Insats: 5/10

Motivering:

Lilla torg gjorde en ok vårsäsong, man började höstsäsongen med en tung 0-2 förlust mot Klagshamn men till dagens match så är man förstärkt av 3 nya utländska spelare, sen har man även gjort klart med två andra spelare men de är inte spelklara till dagens match men det är två f.d MFF spelare.

De nya spelarna som är klara för dagens match kommer nog gå in i startelvan, stenhård konkurans om platserna i startelvan nu och mkt bra tempo på träningarna och detta kommer innebära högmotiverade spelare.

Man saknar ett par spelare men de nya fyller ut de tomrummen fint nu.

Nike ligger sist i tabellen och man har 0 segrar efter 12omg. 0-7-5 är raden och den skrämmer inte nåt lag.

Man är nu desperata efter en seger och man skulle köra full fart framåt i denna match och det tror jag kommer straffa sig stenhårt och man lär falla på eget grepp.

Ingen tvekan om att hemmalaget är bättre än motståndet och det är bra värde i ettan till drygt 1.70.

 

Dynamo Dresden – Nurnberg

Mitt tips: 2

Insats: 3/10

Motivering:

Ingen bättre koll på Dynamo Dresden mer än att de ligger i en amatör serie.

Dresden är säkert ett ok lag men att de ska kunna rubba Bundesliga laget Nurnberg tror inte jag, Nurnberg tog klivet upp förra säsong efter kval och man avslutade sista halvan av säsongen lysnade och man hade ett riktigt bra lag och även denna säsong tro jag man kommer överraska stort i Bundesliga då det finns fin kapacitet i laget.

Har ingen större koll på vad Nurnberg ställer upp med i denna match men anser även om man vila 5-6 spelare så ska man ses med en mycket bra vinstchans mot ett alldeles för dåligt motstånd men håller nere insatsen utan att har koll på vad man ställer upp med från båda sidor.

Men oddset i denna match måste synas.

Enköping – Degerfors

Mitt tips: 2

Insats: 5/10

Motivering:

Bottenlaget Enköping ta emot serie ettan Degerfors i denna match, ESK åkte på en svidande 1-6 förlust innan uppehållet mot Degerfors.

Under uppehållet har man spelat ett par träningsmatcher utan att imponera, man spelade 2-2 mot Div2 laget Dalkud? och 1-1 mot Sylvia, inga resultat som imponera på mig iaf.

Nu börja det även ryktas om att Jesper Blomqvist ska göra comeback IGEN, desperata börja man bli för att undvika ännu en nedflyttning.

Innan uppehållet så var spelet under all kritik och även hemmaspelet har varit svagt denna säsong för att vara ESK och man stoltsera med den svaga hemmaraden 1-2-3 och målskillnaden 9-12.

Degerfors är det bästa laget i Norra serien och det visade man under vårsäsongen, man leder serien med 4poäng och har raden 10-1-2.

Man träningsspelade mot Husqvarna för en dryg vecka sedan och vann matchen och man spelade tydligen riktigt bra.

Till dagens match så har man fått tillbaka sin gamla målvakt Sebastian Karlsson och han kanske ställer sig mellan stolparna redan idag.

Man har inga större avbräck till matchen och allt är positivt.

Kommer säkerligen inte bli några 6-1 idag men seger tror jag det bli och en ganska säker sådan också.

 

Kristianstad – Oddevold

Mitt tips: 1

Insats: 7/10

Motivering:

K-stad förlorade vårmötet med 2-4 men nu har man hemmaplan och där är man ett helt annat lag, jag har sagt hela tiden att jag tror att K-stad vinner Söder ettan och det tror jag fortfarande då jag anser att man ahr den bästa truppen av alla lag.

K-stad spela en härlig fotboll hemma och det bruka innebära minst en 10-12 klara målchanser varje match och man gör drygt 3 mål per match hemma, man har hemmaraden 5-1-0 och målskillanden 19-6, grymt facit och det lär inte bli sämre efter denna match.

Oddevold fick en nytändning efter att man bytte tränare och man avslutade våren med två raka segra men idag ställs man inför säsongens svåraste bortamatch.

Oddevold kommer ligga på den nedre halvan av tabellen resten av säsongen då man har ett gansa svagt spelamaterial.

Man har trots allt spelat ganska ok borta man har raden 2-1-3 och målskillnaden 10-11. Oddevolds hyfsade bortarad för att vara bottenlag är det enda som gör att jag inte gå in med maxinsats på denna match.