Gårdagets spel satt fint till 3ggr insatsen och vi vi lite tidiga julpengar och idag ska vi ta hem lite till.

Vinnare damernas 15km Skidskytte Pokljuka

Vinnare:

Helena Jonsson  3.25 @nordicbet

Anna Carin Olofsson Zidek  7.50 @nordicbet

Insats: 3/10  2/10

Analys:

Helena Jonsson är sjukligt bra än så länge denna säsong och leder världscupen i överlägsen stil och detta borde vara en lysande chans till ny seger idag då det är lång distans och 4 skjutningar, hon är säkerheten själv i skjutningen och mkt stark i spåret så det är upplagt för seger.

ACO är även hon i mkt bra form och har en ok segerchans idag då det är distans tävling men det är tyvärr 4 skjutningar för hennes del och det stora problemet är stående skjutningen men har hon en bra dag så kan det gå.

Herrarnas 20km Pokljuka

Vinnare:

Christoph Sumann  6.00 @nordicbet

Maxim Tchoudov  7.00 @nordicbet

Simon Eder  12.00 @nordicbet

Insats: 2/10  2/10  1/10

Analys:

Sumann har varit stabil inledningen av denna säsong och idag har han sin största chans under hela säsongen att ta en vinst då Björndalen, Svendsen och Berger inte är med, håller han ihop skyttet så kommer han vara topp 3.

Tchoudov är den bästa ryssen för dagen och ryssarna har varit relativt svaga denna säsong men vi vet att Tchoudov har en enorm kapacitet och nu gäller det att börja visa lite form.

Eder måste ses med en bra chans i distanslopp då det är en minuts tillägg för varje missat skott och Eder är stabil i skjutningen och han skjuter snabbt som bara den och tjänar en massa sekunder bara där, men han är lite långsam i spåret så här gäller det att skjuta 0 0 0 0 om han ska har chans på seger.