Gårdagen slutade med lite plus efter att Malmö-Almtuna matchen flippat ut helt och hållet men Buffalo gjorde vad som väntades av dem och vann med 6-3 mot ett oväntat bra NY Islanders.

Idag har vi ett häftigt utbud, finns flera spelvärda spel och dessa har jag valt att spela på.

GKP – Podbeskidzie

Mitt tips: 1:a

Odds: 2.30 @Betsafe

Insats: 5/10

Spelstopp: 14:30

Analys: GKP har de senaste säsongerna kämpat för att undvika nedflyttning och man har lyckats med det, nu helt plötsligt så är man topplag denna säsong, man ligger på en fin 4e plats med raden 6-5-3 och hemma är man starka med raden 3-3-0 och en målskillnad på 5-1.

Man spela en fin fotboll men har haft en del problem med målskyttet, men trots snålt målskytte så har man tagit några riktigt fina skalper denna säsong med vinster emot Gornik och Pogon bl.a.

Motståndarna Pod har stora problem efter att har legat i toppen de två senaste säsongerna och kämpat om uppflyttning så har man helt plötsligt blivit ett bottenlag, man har en ägare som säljer av de bästa spelarna och dra in pengar för spelaköp.

Idag har man dessutom 5 spelare borta pågrund av skador och sen stå man med 2 usla målvakter till förfogande över efter att har sålt av sin stjärnmålvakt.

Man har så stora problem att man har fått kalla in 2 spelare från reservlaget som hade blivit nedskickade.

Oddset är alldeles för högt på hemmalaget, det känns som att man lägger oddsen efter hur lagen har varit de senaste säsongerna, här ska hemmalaget vara klara favoriter.

Rögle – Frölunda

Mitt tips: 2:a

Insats: 4/10

Analys: Rögle gör det bra men frågan jag ställer mig är man så här pass bra och jag kommer fram till nej inte en chans, man har tappat alldeles för mycket spelare för att det ska hålla i längden och nu har man tagit två raka bortavinster och hemma fansen hoppas nog på en hemmavinst nu när de spela hemma, men jag tro man kommer få en tung kväll i Ängelholm.

Rögle spela inte på samma sätt denna säsong hemma förra säsongen gick man ut och körde för fullt direkt men det gör man inte denna säsong utan i år spela man lika defensivt hemma som man gör borta och det har inneburit två förluster hemma på fyra matcher, man har två ostabila målvakter som blanda och ger, Penker lär står idag då han gjorde det bra senast.

Frölunda fick det att lossnar senast hemma mot FBK vinst 6-1 och kalas spel av dem, många säger att man inte ska ta segern på allt för stort allvar då FBK hade tredje målvakten i målet, men man gör sex mål framåt och spela ut FBK vad mer kan man begära.

Frölunda saknar en del spelare i de bakre leden men man har goda ersättare och jag räkna med att de gör det bra och att man ta med sig farten från senast och då ska de ses med en fin chans, Lundqvist och Pebben kom igång senast och Niskala fick sätta dit ett par puckar och när dessa spelarna få självförtroende så är Frölunda jobbiga att tas med.

Honken måste komma över spöket som han har nere i Ängelholm efter förra säsongens madröm här nere med att bli utbytt och förnedrad båda ggr, men Honken är ett proffs och jag litar på att han lagt det bakom sig och spikar igen ikväll.

Alldeles för bra odds på tvåan för att inte spelas.

Washington – Nashville

Mitt tips: 1:a (-1.5mål)

Odds: 2.10 @ Expekt

Insats: 5/10

Analys: Caps bröt en jobbig trend senast efter fyra raka förluster så fick man en vinst mot San Jose med klara 4-1, siffrorna talade sitt tydliga språk, caps var stundtals i matchen helt överlägset och resultatet kunde varit betydligt större om inte Nabokov storspelat.

Ove, Bäckis och Semin var på hugget och gjorde alla poäng och de anför verkligen detta stjärnlag med sin härliga offensiv.

Det som stundtals är svagheten i deras spel är defensiven men den behöver de nog inte bry sig allt för mycket om mot Nashville som har enorma problem i egen zon, man se ut som ett juniorlag när man spela defensivt och det var Rinne i målet senast mot Chicago som hindrade 6,7 mål bakåt med ett stundtals spektakulärt målvaktsspel, man dra på sig alldeles för mycket onödiga utv i Nashville och det har man inte råd med mot Caps som är påväg att hitta formen igen för då smäller det.

Denna matchen kan bara sluta på ett sätt känns det som och jag spela -1.5mål på Caps med medelinsats.

Scunthorpe – Sheffield U

Mitt tips: 1:a

Odds: 3.25 @Pinnacle

Insats: 4/10

Spelstopp: 12:30

Analys: Scunthorpe hade det tungt innan uppehållet med två raka förluster på bortaplan mot Plymouth 1-2 och Nottingham 0-2, men just då hade man en del skadeproblem men det se bättre ut till dagens ytterst viktiga match då man återfå Rob Jones, David Mirfin och Marcus Williams efter skador, sen få man tillbaka första målvakten Joe Murphy till matchen utöver dessa så återkommer Jordan Spence och Michael O´Connor till denna match efter att har vilats senast mot Plymouth, saknas gör anfallaren Ben May och Kenny Milner men alla andra är tillgängliga för spel.

Ska Scunthorpe klara nytt kontrakt så är det på hemmaplan poängen ska tas och man har hemmaraden 2-1-2 och 8-8 i målskillnad.

Sheffield U är helt överlägset sitt motstånd i normala fall men detta är verkligen inget normalt fall då man saknar 12 spelare till matchen, följande spelare är borta från spel, Naysmith, Montgomery, Morgan, Kilgallon, Henderson, Ched Evans, Williamson, Harper, Andy Taylor, Cresswell, Ward och Treacy inga dussin spelare som saknas precis, de flesta av dessa är ordinarie och det är KRIS inför denna match i laget.

Man har endast 13 spelare att välja ur från seniorsidan och då är 6 av dessa inlånade och bara 5 av dem få spela denna match.

Sen så visade Sheddield U upp ett svagt spel innan uppehållet och man har tre raka matcher utan seger och nu med dessa problem att ta i tur med så kommer man få det jobbigt i dagens match.

Prova ettan med 4 units med tanke på de stora problem bortalaget har inför matchen och hemmalaget måste ses med en fin vinstchans.