Idag har vi ett ganska ok utbud för att vara en vardag mitt i Juli. Vi bjuds på skön tennis från Båstad och sen en drös med fotbollsmatcher.

 

Andreas Vinciguerra – Guillermo Canas

Mitt tips: 1

Insats: 5/10

Motivering:

Vinciguerra imponerade verkligen på mig i första omgången då han slog ut Florent Serra från Frankrike med 2-1 i set och det var inte på nåt sätt en tur seger, utan Vinci skulle vunnit matchen med 2-0 i set om han inte slarvat bort första set väldigt onödigt, men sen tog han sig i kragen i mitten av andra set när Serra och Vinci började käfta med varandra och detta tände verkligen Vinci och efter det så krossade han Serra.

Idag ställs han mot Argentinaren Canas som är grusspecialist, Canas kvalade in i tuneringen och ahr gjort det utmärkt än så länge, men i grund och botten så är Canas en världsspelare och har tillhört topp 10 skiktet en gång i tiden.

Canas och Vinciguerra har liknande spelstil, båda är baslinje spelare och gör knappt inga misstag så denna match kommer avgöras mycket runt den som våga göra de avgörande slagen och den som har bäst tålamod och jag tror det är fördel Vinci här då han har hemmaplan och älskar verkligen att spela inför hemmapubliken. Sen är detta hans chans att ta sig tillbaka till Eliten bland tennisen skulle han vinna denna match och nästa omgång så kommer det bli betydligt lättare för honom att bli inbjuden till andra tuneringar, men skulle han åka ur idag så bli det att spela på Challenge Touren igen.

Canas har spelat ett antal matcher nu och detta kan har satt sina spår i honom även om han inte har fått jobba allt för hårt i matcherna så är han inte van att spela 4-5 matcher under en vecka nuförtiden då det är högst sällan han gå långt numera.

Jag tror detta kan bli en riktigt underhållande tennis match med två spelare som kommer springar tills den andra dö mer eller mndre, den som har bäst ork och kyla vinner denna match, och jag sätter mina pengar på hemmahoppet Vinciguerra.