Gårdagen var riktigt bra, både Vinci och Norrköping gjorde det de skulle göra. Nu hoppas jag att formen verkligen har infunnit sig, det skulle vara riktigt skönt.

Idag har vi ett ganska ok utbud för att vara mitt i veckan.

 

Daniel Berta – Bjorn Phau

Mitt tips: 1

Insats: 2/10

Motivering:

Daniel Berta har fått sig ett Wild Card in i Båstad tuneringen, en gång tidigare har han spelat på ATP touren då gick det inget vidare, men hemma på gruset så ska han ses med en ok chans.

Han kan gå in i dagens match helt utan press på sig. Berta måste göra allt perfekt idag annars har han ingen chans alls. Berta måste serva utmärkt och spela grym baselinjespel.

Berta är 16 år och vann juniorsingeln i Franska Öppna och det är en enorm prestation då hela eliten bland juniorerna var där, alla de bästa grusspelarna och han slog ut dem en efter en.

Idag är det grus och det är det han är bäst på.

Bjorn Phau är en ganska okänd tysk som ligger rankad på 69e plats, han har inte gjort något större väsen av sig denna säsong, jag har aldrig sett Phau spela så jag har inte mycket att gå på.

Men han har inte gruset som sitt bästa underlag så det finns en chans att han kan bli rejält utspelad idag på det långsamma gruset då inte hans hårda slag biter lika bra alls.

Lägger en liten insats på Berta här då han är grym på gruset och sen har han hemmapubliken som kan höja honom nån klass också.

 

Mjällby – Åtvidaberg

Mitt tips: 1

Insats: 6/10

Motivering:

Seriefinal i Superettan.

Mjällby har idag chansen att rycka ordentligt i Superettan om man skulle slå Åtvid, alla resultaten gick Mjällbys väg nästan under helgen då de flesta topplagen förlorade.

Mjällby har inte spelat på en vecka nu nästan och detta behövde de efter ett tätt matchande direkt efter uppehållet. Idag saknar man Patrik Rosengren då han är avstängd, men tro inte det bli avgörande i matchen.

Nicklasson gå rakt in i laget idag på mitten. Mjällbys nyckel till segern är att man lyckas plocka bort Bergström direkt och sen att Erton och Eken på topp är i bra slag.

Åtvid kommer till denna match med i kanonslag, man har två raka storsegrar. Men idag är det ett helt annat motstånd, Åtvid har inga goda minnen från Strandvallen förra säsongen då Mjällby vann med 5-1 och det var klasskillnad mellan dem då, men idag är båda lagen bättre.

Åtvid saknar bara en spelare, precis som Mjällby gör.

Tror och hoppas på en hemmaseger här, oddsen är klart påväg neråt så spela snabbt.