Efter en väldigt tuff vecka så tog jag ledigt från bettingen och funderade på vad som gott så fel, kom fram till att det var en del sämre valda spel blandat med en förbaskad otur i vissa matcher.

Men nu är jag tillbaka och det hel motiverad igen och idag ger vi järnet.

Slalom Damer Levi (Finland)

Vinnare: Marlies Schild  7.00 2/10 Nordicbet

Tanja Poutiainen  9.00 1/10 Nordicbet

Analys: Då var det dags för säsongens första slalom för damerna och det körs i Finska Levi.

Marlies Schild missade hela fjolårssäsonge på grund av skada, men nu är hon tillbaka och vi vet alla hur det såg ut innan hon skadade sig, hon dominerade slalomen totalt och var mer eller mindre överlägsen, nu har hon kunnat tränar hela sommaren och hösten och lär vara tillbaka i gammal god form och då kan hon vinnar direkt i sin comeback då jag anser att hon är BÄST i världen fortfarande.

Jag förväntar mig en heltaggad Schild och att hon gå ut och visa att hon äger fortfarande, jag sätter 2 units på Schild till fina 7ggr.

Tanja vann säsongens första storslalom tävling och nu har hon enbart tränat Slalom i tre veckor för att vara i bästa slag i sin hemmatävling i Finland, är det nån tävling hon vill vinna så är det denna och visst har hon en chans och att ger en hemmaåkare av Tanjas kaliber 9ggr är ofattbart, visst hon vinner inte så ofta men hemmaplan är hemmaplan och denna banan kan hon innan och utantill så jag förväntar mig en topp placering av finska hemmahoppet.

Portugal – Bosnien

Mitt tips: Över 2.5mål

Odds: 1.92 @Pinnacle

Insats: 5/10

Analys: Oddsen sjunker på överspelet rätt snabbt nu, fanns till lite över 2ggr innan men nere i 1.92, det är fortfarande sjukt bra odds.

Första kvalmatcherna bruka vara rätt målsnåla men det har jag svårt att tro att denna matchen ska bli då Bosnien är sjukt offensiva sen spela det ingen roll om man spela hemma eller borta, Bosnien kan inte ligga och spela defensiv fotboll då man inte har nån defensiv att tala om, man öser in mål och släpper in massor av mål. Bosniens defensiv är ett av de sämsta som finns att skåda men offensiven håller högsta världsklass med spelare som Dzeko, Ibisevic, Misimovic och Salihovic alla dessa fyra är stjärnor i Bundesliga och bara öser in mål, att alla dessa fyra ska gå mållösa från plan är obefintlig.

Man har problem med defensiven i vanliga fall men nu är även första målvakten ur spel och då har man enorma problem så man kommer säkerligen släppa in 2-3 mål i matchen och göra 1 eller 2 mål framåt och då sitter överspelet klockrent.

Jag kan inte motstår ett odds på 1.92 på över 2.5mål när Bosnien är inblandade.

Spanien – Argentina

Mitt tips: Över 2.5mål

Odds: 2.00 @Ladbrokes

Insats: 6/10

Analys: Ännu ett överspel som känns klockrent på förhand, att det inte ska bli 3 mål mellan Spanien och Argentina känns egentligen overkligt då det är två offensiva lag med en inställning på vacker och attraktiv fotboll.

Spanien saknar Torres i matchen men i stället få vi se suveräna Negredo på hans plats och det är inte illa då jag tycker Negredo håller toppklass. Sen har de även Villa framåt så mål av Spanien det kommer vi få se.

Argentina tog sig till VM med minsta marginal och nu kan man spela en match utan press på sig på länge och det kan betyda att vi få se ett avspänt Argentina och det kan innebära målkalas.

Messi och Tevez är två spelare som mycket väl kan näta i denna match sen känns inte Argentinas defensiv som nåt stabilt med spelare från englands andra serie i Coloccini och en avdankad Heinze från Marseille som några stjärnor. Nej, det mesta tala för ett överspel här trots att det är en träningsmatch.

2ggr på överspelet måste spelas alla dagar i veckan.

Södertälje – Djurgården

Mitt tips: 1:a

Odds: 2.35 @expekt

Insats: 4/10

Analys: Derbydags då i Elitserien mellan två hyfsat formstarka lag, SSK är den stora överraskningen denna säsongen enligt de så kallade experterna, men man har fan ett rätt bra lag på pappret.

Man är hemmastarka som bra den denna säsongen ochkan verkligen plocka ner vilket lag som helst och nu senast fick man även vinna på bortaplan och det enkelt också så det lär ar stärkt dem då de gjorde en spelmässigtsvag insats.

Bjurling i toppform i målet gör detta till ett enkelt val att välja sida. SSK har slagit LHC och HV hemma bl.a och då ska man ses med en god vinstchans mot DIF. Man har dessutom väldigt lätt dör just DIF och det är bra.

Man har en del spelare borta men man har klarat sigutan dem innan så det ska inte påverka nämnvärt.

DIF gör det bra fortsatt man ligger på en stabil 6e plats i tabellen och idag gör Kanadensaren Zigomanis debut, det snackas om att detta är en toppvärvning men det jag har sett av honom i NHL imponera inte på mig, att han ska höja DIF till nya nivåer är skrattretande, visst han har ok klubbteknik och är snabb på skridskorna men han är inte i klass med de bästa i Elitserien, detta kan rentav bli årets feta floppvärvning i elitserien.

DIF är bra i PP och det är deras fördel idag annars så känns det som stor fördel SSK i denna match och det blev ännu mer fördel när både Tjärna och Ragnarsson saknas pågrund av skador.

Ettan känns klockren här och 2.35 betalt på SSK mot DIF är bra.