Gårdagen blev inte nåt vidare, men jag gräver inte ner mig för det utan idag ta jag nya tag och jag kan lovar att jag aldrig ALDRIG har fått så många mail som idag, jag är inte den som är den utan idag kör vi för det, har en mångd med spel att bjuda på.

Antingen kan detta bli en väldigt fin dag eller så bli det en smärre katatstrof men den chansen ta jag då jag har ett enormt förtroende för mina kontakt personer, de har redan gett er flera fina spel.

Kommer även med ett eller två NHL spel senare under dagen. NHL spelen ute NU!

 

Japan – Togo

Mitt tips: 1 & -1.0mål & -2.0mål

Odds: 1.50 @Betsafe & 2.15 @Betsafe & 4.25 @Betsafe

Insats: 8/10 & 4/10 & 2/10

Analys: Precis som senast så har jag fått information av min källa, idag ta Japan emot Togo och denna matchen spelas i Sendai, Miyagi-Stadium.

Japan var överlägset mot Skottland i förra träningsmatchen och idag möter man ett Togog som enligt min källa är sämre än Skottlands B-landslag och jag håller med.

Japan spelade även de med ett halv b lag ena halvleken mot Skottland och det var i den halvleken man gjorde båda sina mål och de flesta av dem väntas starta denna matchen.

Japan kommer ger allt för att vinna matchen då de spela hemma och det är inte allt för ofta man förlora sina hemmamatchen, sen är man starka på just denna arenan.

Togo kom till Japan och det endast med 14 spelare, men det väntas ialla falla dyka upp några spelare till innan matchstart, Adebayor saknades på samlingen trots han han lovat att dyka upp, det råder viss förviring i Togo lägret då man inte i skrivande stund vet vilka som kommer starta matchen, men det lär inte vara 100% motiverade spelare, man har enorma problem med sitt bortaspel.

Som sagt detta är en träningsmatch och det lär vara Japan som är mest spelsugna då man har hemmamatch och jag prova en  del spel på matchen, jag spela rak etta, -1mål och även ett chansspel på -2 mål.

 

Polen – Slovakien

Mitt tips: Under 2.5mål & 1:a

Odds: 1.95 @10.bet.com & 3.55 @5Dimes

Insats: 5/10 & 2/10

Analys: Otroligt viktig match för Slovakien då de leder gruppen med 2 poäng före Slovenien, man missade första matchbollen hemma senast mot just Slovenien efter en 0-2 förlust som var odiskutabel, Slovenien var mer eller mindre överlägsna i matchen, Slovakien skapade knappt en målchans och man har spelat usel fotboll ett längre tag nu, man skapar knappt några målchanser framåt utan man har levt mycket på sin fina defensiv och gjort mål på en massa misstag av motståndarna.

Till dagens match så saknar Slovakien Skrtel, Durica, Zabavnik och Stoch med andra ord man saknar hela sin defensiva linje mer eller mindre, inte det minsta bra efter den patetiska matchen senast.

Slovakien är inte ett lag som är vana vid att ligga i förarsätet i ett kval och detta är nog ett stort minus för dem.

Vad ska man säga om Polen da, man har gjort en horribel gruppspel och ligger nästsist i gruppen och det är ett enormt misslyckande för dem.

De polska suppotrarna väntas bojkottar matchen och vi kan nog inte räknar med mer än MAX 6000 polska fans på arenan och merparten av dem lär hålla på Slovakien.

Det är rena rama kalabaliken inom polska organisationen, men trots detta så tro jag man kan utmanar ett överskattat Slovakien i matchen.

Polen saknar en mängd med spelare men jag tycker de har en bättre bredd än vad Slovakien har hur sjukt det än låter när man se gruppen. De polska spelarna som kommer spela måste visa lite hjärta det är trots allt landslaget man spela för och dessa måste bevisa att man vill vara med och slåss om en plats i framtiden.

Sen finns det en faktor tll och det är att man trots allt är obesegrade hemma i VM-kvalet och man bruka inte förlora sina hemmamatcher bara sådär.

Som min Polska kontat uttryckter sig i mailet  Even in my worst nightmare I can´t see Slovakia win here.

Jag tro på en ganska tam tillställning där jag tro på max två mål och jag har tror även Polen har en viss chans på seger.

 

Bosnien – Spanien

Mitt tips: Över 2.5mål

Odds: 1.91 @Sportingbet

Insats: 5/10

Analys: Inget av lagen har nåt mer än äran att spela för, Spanien klara gruppvinnare och Bosnien klar grupptvåa, med andra ord upplagt för antingen en avslagen match eller gladfotboll, jag tror på det andra alternativet, Bosnien spela alltid en anfallsglad fotboll på hemmaplan och man kommer göra det idag med.

Man saknar flera viktiga pjäser i backlinjen och första målvakten är inte heller med sen vila man även en mittfältare men framåt väntas super trion Misimovic, Ibisevic och Dzeko spelas, det kommer innebära MÅÅÅÅL framåt.

Bosnien kommer har ett fantastisk stöd på läktaren och man vill säkerligen avslutar kvalet på ett fint sätt, Bosniens hemmamatcher snitta runt 4mål per match.

Spanien blev överlägsna gruppvinnare och idag ställer man över flera spelare, backlinjen se ok ut men inte mer, mittfältet försvagat och framåt se vi ingen Villa eller Torres, men likväl en Negredo som är i superb form.

Spanien kommer bjuda upp till dans även de och de kommer troligen göra ett eller två mål framåt och då borde överspelet vara säkrat tycker jag.

Tror på en väldigt underhållande match mellan två spelande lag.

 

Estland – Belgien

Mitt tips: 2 & -1.0mål

Odds: 2.00 @Ladbrokes & 4.00 @bet365

Insats: 4/10 & 1/10

Analys: Estland verka inte bry sig längre, man var utspelade mist sagt mot Bosnien, man hade inte ett enda skott på mål och skulle förlorat matchen med det dubbla.

Idag få man tillbaka en spelare i försvaret men det lär knappast hjälpa dp resten av laget såg slutkört ut mot Bosnien.

Hemmaspelet har varit under all kritik då man endast mäktat med ett mål framåt.

Belgien har fått en nytändning sedan Advocaat blev förbundskapten, han bygger spelet på säkert försvarsspel och det såg riktigt bra ut senast mot Turkiet där man vann enkelt.

Man saknar fortfarande en del spelare men trots det tycker jag man har ett hyggligt lag, man är bättre än vad tabellen visa och jag förväntar mig en bortaseger här, man är utan seger borta än men  nu kommer den.

Man har aldrig förlorat mot Estland ska även det sägas. Jag spela raka tvåan men utan nån högre insats och lägger även 1 units på -1 då oddset är skyhögt.

 

NY Rangers – LA Kings

Mitt tips: 1 (-1.5mål)

Odds: 2.55 @BetClick

Insats: 3/10

Analys: Rangers är just nu NHL:s klart bästa lag, de verka göra lite vad de vill med sina motståndare senast mot Toronto såg man lite sletna ut i andra perioden men då klev Kung Henke fram och gjorde de avgörande räddningarna sen i tredje då satte Rangers högsta fart och gled ifrån till en enkel seger.

Nu har man fått en vilodag och det gjorde dem nog gott då de har ett fint spelprogram ett par matcher framöver så de kan utöka sin segerrad än mer och rycka ifrån de andra lagen.

Vem som står i Rangers inatt är inte solklart på nåt sätt då Tortorella har sagt att han kommer vila Lundqvist mer denna säsong än fallet var förra säsongen för att hålla honom fräsch, Valiquette sätter jag mina pengar på inatt att han står och det är en jäkligt bra ersättare till Lunkan.

Avery kedjan verka trivas ihop och PowerPlay spelet se fint ut och BoxPlay spelet är lysande.

LA Kings var rätt nära slutspel förra säsongen och denna säsongen kommer de ta sig till slutspel, de har ett enormt talangfult lag som nu fått växa in sig i NHL kostymen ett par år, spelare som Kopitar och Frolov är magnifika, sen har de en grym backuppsättning.

LA Kings har även de gjort en stabil start på säsongen  men detta är en övermäktig uppgift för dem.

 

Chicago – Edmonton

Mitt tips: 1 (-1.5mål)

Odds: 2.40 @BetClick

Insats: 4/10

Analys: Chicago stodd för den största upphämtningen i NHL:s historia senast då de låg under med 0-5 efter 12min spel mot Calgary men när klockan stodd på 60min så var det 5-5 och sen i förlägningen så avgjorde de med ett 6-5 och upphämtningen var fullbordad.

Grym lagkänsla det måste vara i det laget, ett normalt lag hade lagt sig ner och dött vid 0-5, men inte detta Chicago lag. De har ett kanonlag på pappret kanske rentav det bästa lag av alla i NHL om man se spelare till spelare.

Idag ta det emot ett tröttkört Edmonton som har haft marginalerna på sin sida, de har spelat uselt i många matcher men målvakterna har klivit fram och avgjort matcher åt dem, idag lär de bli spel i en zon mycket då Chicago är helt överlägset sitt motstånd.

Tror på utklassning här, och jag spela -1.5mål Chicago alla dagar i veckan.