Ytters nära att sätta F1 spelet igår, idag har vi en härlig Söndag framför oss och det jag se mest fram emot är F1 loppet och US Open finalen mellan Kim Clijsters och Wozniacki, när oddsen släpps så kommer jag spela den, då jag har en stenklar bild på hur matchen kommer sluta.

Vinnare av Monza GP i F1: Kovalainen eller Räikkonen

Odds: 10.00 och 5.00

Insats: 2/5 Kovalainen och 2/5 Räikkonen

Spelstopp: 13:55 Nordicbet

Analys: Jag sätter mina pengar på Finländarna i detta lopp, jag har hånat båda förarna under säsongen och jag stå fast vid det nu också, men man måste även kunna spela på dem trots att man inte tycker de duger egentligen.

Kovalainen gjorde ett riktigt bra kval med tanke på att han har en relativt tung bil, Heikki Kovalainen, McLaren, 683kg, detta kan bli helt avgörande då han kan ligga ute betydligt längre tid än vad Hamilton och Kimi kan, han har KERS på sin bil så han ska ta sig förbi Sutil i starten annars är det ett misslyckande.

De andra toppförarna har dessa startvikter 1. Lewis Hamilton, McLaren, 653.5kg
2. Adrian Sutil, Force India, 655
3. Kimi Raikkonen, Ferrari, 662
Detta kommer innebära att Kovalainen kommer att ligga ute 5-6 varv minst mer än de tre första och har han kontakt med dem så kan han ta sig förbi alla i första depå stoppet.

Räikkonen se bra ut även denna helg, kvalade bra och säger själv att bilen gå bättre i loppen än i kvalen och även han har KERS så han ska bara ta sig förbi Sutil i starten och kommer hänga på Hamilton och då han har ca ett varv mer än Hamilton innan första stoppet så kan det innebära att han kan överta Hamiltons plats och då är det mkt vunnet.

Kimi har sett bra ut den senaste tiden och nu är det bara att hoppas det fortsätter så och 5ggr på Kimi är klart spelvärt.

FORZA FERRARI!

 

Genoa – Napoli

Mitt tips: 1

Insats: 4/5

Analys: Dagens höjdpunkt i fotbollen enligt mig, två spelande fotbolls lag från Italien med ambitioner på topp 6 placeringar, Genoa satsar utan tvekan på en topp 4 plats och enligt mig har de en toppchans på det.

Genoa har inlett strålande denna säsong med två tunga segrar mot Roma och Atalanta, två starka lag man besegrat trots mängder av skador. Idag får man tillbaka Crespo och Floccari och nu har man en lysande anfalls besättning att tillgå, sen har man ett urstarkt mittfält med en bra backlinje och en strålande målvakt, ett mer eller mindre komplett topplag.

Man kommer ställa upp med ett 4-3-3 liknande uppställning och det kommer bli full fart framåt direkt.

Napoli har inlett helt ok spelmässigt en vinst och en förlust och spelet se bra ut och man är giftiga framåt då man har Lavezzi och Quagliarella som giftiga vapen, men det finns gott om spelare utöver dessa.

Man har svårt eller rättare sagt väldigt svårt emot Genoa, fyra raka förluster och inget talar för ett trendbrott egentligen. Folkfest att vänta då publiksiffran väntas bli runt 30.000 och dessa lags fans gilla varandra.

Dagens säkraste spel enligt mig i fotbollen och ettan ska bankas.