Ännu en härlig skid dag framför oss och det bli många spel även idag.

Vinnare Damernas Slalom

Vinnare:

Sarka Zahrobska  7.00 @bet365

Lindsey Vonn  7.00 @nordicbet

Frida Hansdotter  23.00 @bet365

Insats: 1/10  1/10  1/10

Analys: Zahrobska har bra form i slalom och är givetvis en av favoriterna idag men jag väljer bort dagens ganska klara favorit i slalom Maria Riesch och hoppas i stället nån annan åkare med bättre odds vinner och då ligger Zahrobska nära till hands då hon trivs väldigt bra i Åre backen, säsongs avslutningen förra säsongen så var Zahrobska i KLAR ledning efter åk nr 1 men i det andra åket så blev hon feg och slutade åka och tappade segern. Hoppas hon har lärt sig nåt av det och ta revansch idag.

Vonn hade ingen rolig slalom tävling här förra säsongen hon gjorde ett klart godkänt första åk men tappade allt i andra med flera missa och kom långt tillbaka i resultat listan, men nu tro jag hon är sugen på en seger efter ett par veckor med tunga resultat flera uråkningar och det blev det igår med, men fram till hon körde ur igår så såg det riktigt bra ut och frågan är om hon inte var snabbast av alla de första 15-20sek av åket.

Hansdotter slutade sexa i denna tävlingen förra säsongen efter ett magnifikt andra åk, svagt första åk förstörde både seger och pallchansen men hon vet hur hon ska köra i denna backe och det tro jag gör henne gott idag. Hansdotter har haft en motig start på säsongen med många misstag men därimellan har det gått snabbt och nu hoppas jag hon få till två kanonåk och då kan det räcka hur långt som helst.

Marlies Schild – Kathrin Zettel 

Mitt tips: 1:a

Odds: 1.85 @nordicbet

Insats: 4/10

Analys: Schild har kommit tillbaka sensationellt bra enligt många efter sin svåra skada men jag är inte förvånad då detta är den största talangen slalom världen kanske har skådat på damsidan, innan hon blev skadad så var hon oslagbar i slalom och nu är hon tillbaka och redan nu är hon med och slåss om pallplatser och det kommer bara bli bättre och bättre och det är bara en tidsfråga innan hon vinner. Kommer slå Zettel idag är jag ganska säker på.

Vinnare Damernas Skidskytte Stafett

Vinnare:

Sverige  8.00 @bet365

Ukraina  15.00 @nordicbet

Insats: 1.5/10  1/10

Analys: Sverige trodde jag på redan i förra stafetten men då körde faktiskt Anna Carin Olofsson bort chanserna totalt men idag tro jag de har toppchans, som senast Sverige har de två bästa skidskyttarna i hela världen just nu och då ska man faktiskt kunna kräva att de ska slåss om segern.

Högberg kör första sträckan och hon är fortsatt en nyckel till hur bra detta ska gå, senast gjorde hon en fantastisk runda och var endast dryga 30sek efter och skulle hon göra liknande idag så är det lysande.

Olofsson kör andra sträckan och det liggande skyttet är säkert för dagen och nu är det bara att hoppas hon inte ta med sig det sista stående skyttet från igår till idag, gör hon som på sprinten så kan det troligen vara så att Sverige är i ledning efter andra sträckan.

Nilsson är faktiskt egentligen den som jag tvivlar mest på då jag tycker Högberg gör bra första sträckor nästintill varje gång medans jag är osäker på hur Nilsson ska köra sin sträcka, ett måste är att hon inte dö helt i spåret men samtidigt måste hon få ihop både står och det liggande skyttet och det bruka faktiskt inte gå så bra men stafett är stafett och jag hoppas hon gör sitt och inte är mer än 15sek efter ledande lag inför slutsträckan.

Jonsson är i särklass världens bästa skidskytt just nu och hon gå emot en fantastisk säsong och kommer vinna världscupen och frågan är hur många OS guld hon kommer ta, men nu är det stafetten som gäller och har hon minsta chans på segern så kommer hon vara med och slåss, hon kommer säkerligen skjuta 0 0 på båda skjutningarna och hon är en av de snabbaste i spåret av de som åker slutrundan så det kan bli upplagt för seger för det Svenska laget.

Ukraina gjorde bort sig senast totalt på andra sträckan i stafetten och det fanns inte en chans på seger, idag tro jag de kan vara med högt upp igen, men denna helg har de ukrainska tjejerna skjutit sämre och två av dem stodd över gårdagens jakstart och jag tro det var pågrund av den kommande stafetten, känns som att Ukraina lägger stor vikt vid denna stafett och första sträckan känns sjukt avgörande idag är de med så kan de ta detta.

Herrarnas Skidskytte stafett

Norge – Österrike

Mitt tips: 2:a

Odds: 1.90 @nordicbet

Insats: 10/10

Analys: Norge kommer till start med ett kraftigt försvagat lag då Björndalen inte är med och att Norge då är favoriter mot super nationen inom stafett Österrike är SJUKT och det måste maxas. Norge kommer med osäkra Hanevold, Berger, Os och Svendsen, visst bra lag men det är inga säkra kort man kör med på de 3 första sträckorna och det kan vara så illa att Norge är borta efter första sträckan då Hanevold har haft det tufft denna säsong och egentligen har han bara gjort bra ifrån sig de senaste dagarna och jag tro han få det tufft med tre bra lopp på raken, Berger kör bra men är så osäker i stå skyttet och det är möjligt att han skjuter bort Norge totalt samma sak gäller med Os skjutning allt från fågel till fisk sen avsluta det säkert med Svendsen.

Österrike starta med gårdags tvåan Eder och han följs av Mesotitsch, Landertinger och Sumann och detta känns säkert och bra och jag har svårt att se dem ta stryk av Norge idag.

Sprint Damer Davos

Vinnare:

Charlotte Kalla  7.50 @nordicbet

Justyna Kowalczyk  18.00 @nordicbet

Insats: 1/10  1/10

Analys: Kalla fick bara stryk av den f.d doping avstängda Khazova igår och det visa på bra form och då tro jag hon kan vinna sprintloppet också då man tydligt såg att Kalla hade förbättrat spurt kapaciteten ordentligt, kan hon ligga först i spåret för det mesta och undvika strul så kan hon gå hela vägen för den potentialen har hon utan tvekan.

Kowalczyk gjorde en slät figur igår, hon startade bra och det gå jag mest på idag, är hon med direkt så är mycket vunnet då hon är svår att ta sig förbi då hon åker lite smått osjysst, men det strunta jag i.

18ggr på Kowalzyck är bra men det är långsökt att hoppas hon ska vinna men chansen finns.