Gillingham satt fint igår till ännu en dryg 3 oddsare  och denna veckan har även den börjat på absolut bästa sett, idag har vi ett stort utbud, med massor av fotboll och hockey.

Jag kommer testa ett par spel.

Luleå – Leksand

Mitt tips: 2

Insats: 2/10

Motivering:

Då var det äntligen dags att bjuda på ett hockey spel, Claes Ohlson Cup vänta båda dessa lag.

Leksand står som värd för denna tunering, Leksand bruka alltid göra bra ifrån sig i sin egen hemma tunering och detta år lär knappast bli nåt annat heller.

Luleå gör i denna match sin första träningsmatch och man åker ner med hela laget, men man ställer över Jonte Hedström i matchen annars så kommer man matchar bästa möjliga lag som det verka, Luleå har kört rätt hårt på is de senaste dagarna och man kan nog räkna med ganska sega ben hos dem sen så har de flera nya spelare som ska lära sig deras sätt att spela på.

Detta är Luleås preliminära uppställning inför matchen

Mattias Modig
(Anders Nilsson)

Robin Lindqvist, Mikael Lidhammar, Thomas Raffl
Janne Sandström, Kristofer Berglund

Cam Abbott, Chris Abbott, Mats Lavander
Johan Fransson, Robin Jonsson

Niklas Olausson, Anders Burström, Pär Arlbrandt
Johan Ejdepalm, Fredrik Styrman

Emil Lundberg, Johannes Tornberg, Martin Chabada
Robin Olsson, Pierre Johnsson

Ett väldigt starkt lag på pappret men hur mycket är de beredda att ger i sin första match?

Leksand har redan spelat två träningsmatcher helt utan betydelser för hur laget ser ut denna säsong först besegrade man Visby/Roma med 5-0 i en väldigt ensidig match, sen åkte man på stryk mot Oskarshamn med 2-4 i en match där Leksand stundtals var helt överlägsna men inte fick in pucken, Nordström har än så länge varit lagets bästa spelare, få se om det fortsätter så.

I de två första matcherna lät man de yngre spelarna få mycket speltid så kommer det inte se ut i denna match utan här kommer man spela med bästa möjliga lag.

Vem som kommer stå i Leksand lär avgöras på uppvärmningen, första kedjan lär bli Pelle, Carlsson och Norda, sen lär man nog köra med krigakedjan som tredje femma sen är det osäkert hur man väljer att ställa upp de andra kedjorna.

Men hursomhelst så kommer Leksand vara det extra taggade laget och man ahr ett par matcher i benen så även där har man en fördel mot moståndarna Luleå.

Jag tror hemmalaget Leksand ta en seger här mot Elitserie laget Luleå, men spela bara en liten insats.

 

Bosnien – Iran

Mitt tips: 1

Insats: 6/10

Motivering:

Bosnien har tagit ett enormt kliv framåt det senaste året och nu tillhör man topp 10 i europa, man har ett lag med flera stjärnspelare vad sägs om Ibisevic, Dzeko och Misimovic, tyvärr få vi bara se två av dessa herrar ikvällens match då Misimovic ej är med då han ändå är avstängd i nästa kvalmatch, man har dessutom fått flera återbud de senaste dagarna, dessa spelare saknas Hasagić följt av Vladavić, Muratović, Misimović (?), Rahimić och Muslimović. Berberović är sedan tidigare långtidsskadad. Nytillkomne Asmir Begović, Portsmouths målvakt, kan inte vara med pga. familjeskäl.

Men trots alla dessa återbud så har man ett riktigt bra lag idagens match och allt annat än vinst är ett fiasko då man spela på hemmaplan trots att det bara är en träningsmatch.

Dzeko och Ibisevic kommer starta på topp och det lär innebära ett par mål bara det. Bosnierna ta denna match på största allvar det märks när de pratat med pressen inför matchen, de verka vara heltaggad inför matchen då det är flera som ska bevisa att de ska vara med i startelvan i nästa kval match och det finns platser i laget som är vidöppna så räkna med ett Bosnien som kommer göra allt för att vinna inför sina fantastiska fans.

Iransk fotboll se allt mörkare ut, man vinner inga matcher längre och stjärnspelarna sluta på löpande band, Iranierns tre bästa spelare har tackat för sig i landslaget och hur ska man kunna ersätta dessa tre när man redan har ett risigt lag från början, de tre jag skriver om är Karimi, Hashemian och Mahdavikia.

Jag vet i ärlighetens namn inte hur man ska klara av detta, Iranska ligan startade nyligen så flera av spelarna är ej matchtränade, förvisso samma sak med Bosnien då flera av laget stjärnor precis startat ligaspelet men deras spelare är så pass mycket bättre i grunden.

Iran har ett lag som består mest av inhemska spelare så visst kan man varandra rätt bra utan och innantill men det kommer inte räcka i denna match.

Det få nästan ses som en bragd om inte Iran förlora denna match mot ett Bosnien som är flera klasser bättre i grund och botten sen har man hemmaplan och det höjer dem en dimension till, med andra ord nästintill ostoppbara i denna match.

Men trots det så håller jag nere insatsen till 6 units, möjligt att man kanske skulle spelat denna hårdare men jag nöjer mig med det, oddset är helt lysande även det på raka ettan, man kan även prova hcp spel på matchen.