Härlig lördag framför oss och n gå vi för storslam.

Vinnare av Damernas Jaktstart 10km Skidskytte

Vinnare:

Anna Carin Olofsson  2.90 @nordicbet

Svetlana Sleptsova  20.00 @nordicbet

Insats: 5/10  1/10

Analys: Anna Carin Olofsson gjorde en suverän sprint tävling igår och det lär har givit henne fint självförtroende och nu finns det chans att hon lyckas ta en ny seger av rena farten, jag är medveten om att hon jagas av storskytten Helena Jonsson men nåt säger mig att Jonsson inte vinner denna tävling och så länge ACO skjuter max 1 eller 2 missa mer än Helena så tro jag hon har en helt ok chans på seger.

Sleptsova kom 11a i gårdagens sprint lopp och det var ingen succe precis, men ta vi bort de två straffrundorna så är hon knappa 30sek långsammare i spåren men nu är det jaktstart och då tro jag ryskan kan tända till en del mer då hon jagar.

Sleptsova ska jaga ikapp 1.20 på ACO och det låter svårt och det kommer bli svårt, hon ha dessutom knappt 1.10 fram till Jonsson, men skulle svenskorna skjuta lite sämre idag säga 4 missa var som är långsökt men chansen finns och Sleptsova skjuter fullt så kan det bli vinst.

Chansspel men måste prova ett skrällspel.

Mäkäräinen – Berger

Mitt tips: 2:a

Odds: 1.70 @nordicbet

Insats: 4/10

Analys: Berger sköt bra igår men åkte sämre men det berodde till stor del på dåliga skidor, hon starta 7sek före finskan Mäkäräinen som sköt en bom igår men åkte bättre i spåret, även finskans skidor var halvdana igår men trots allt bättre.

Tro norskan är kyligare i kvinna mot kvinna kamp idag och det ska hon vara då hon är den mer rutinerade av de två och det skulle förvånar mig om hon inte vann denna H2H matchen.

Vinnare Damernas Storslalom

Vinnare:

Kathrin Zettel  5.00 @Centrebet

Kathrin Hoelzl  8.00 @betsson

Elisabeth Goergl 16.00 @digibet

Insats: 3/10  1/10  1/10

Analys: Zettel har börjat säsongen riktigt bra och just nu få man väl se henne som den bästa storslalom åkaren och hon har blivit favorit idag och det med all rätta. Gör Zettel två åk utan större misstag så kommer hon vara med och slåss om segern.

Hoelzl är i bra form och skulle hon göra klockrena åk så kan hon vara med där uppe och slåss, odds på 7ggr eller mer spela jag i tyskans form.

Goergl är i toppform det visade hon i senaste Super-G loppet då hon vann och det var bara Vonn som var i närheten av henne. Formen är det inga problem med utan det som oroar mig är ifall hon är tillräckligt bra för att kunna vinna storslalom, mitt svar är JA det tro jag och jag spela henne till 16ggr med 1units.

Vinnare Damernas 10km fristil DAVOS

Vinnare:

Charlotte Kalla  3.50 @nordicbet

Justyna Kowalcsyk  5.75 @nordicbet

Insats: 4/10  2/10

Analys: Kalla gjorde en bra säsongsöppning när hon slutade tvåa i första fristilsloppet och sen följde hon upp det med lysande åkning i stafetten och förde Sverige till vinst efter det så gjorde hon ett överraksnade bra lopp i klassisk stil och slutade 8a, så formen är god om man ska gå efter de loppen och det tro jag man kan göra.

Davos vänta idag och det är på hennes favorit distans och jag tro hon slå till med en seger nu, Björgen ses som favorit av många men jag tro inte på henne då hon såg seg ut i sprintloppet i Dusseldorf och jag tro inte formen är där för norskan.

Kowalcsyk har börjat ok denna säsong men inte mer, formen tro jag har blivit bättre till dagens form och kanske hon kan vara med där uppe och slåss om segern, men då måste allt sitta perfekt hos henne och det finns inget utrymmer för misstag.

Steira – Follis  1

Haag – Skofterud  1

Odds: 2.63 @expekt

Insats: 4/10

Analys: Steira är som alltid stabil åkare och med där uppe och slåss om platserna 1 till 10 och fristil är hon bra i och ska ses med toppchans mot Follis som inte är lika bra som norskan i fristil.

Haag var lite småsjuk förra helgen när det var tävlingar men det tro inte jag gjorde henne illa då det nog var bra för henne att få vila efter superresultatet i premiären, idag lär hon vara supertaggad och ska ses med bra chans mot den så ojämna norskan. Tro Haag plocka ner henne rätt enkelt. 

Vinnare Herrarnas Jaktstart Skidskytte

Vinnare:

Emil Hegle Svendsen  6.50 @nordicbet

Maxim Tchoudov  7.00 @nordicbet

Insats: 2/10  1/10

Analys: Svendsen gjorde en ok tävling igår men var mycket långsammare i spåret än vanligt men det tro jag bara var en tillfällighet, spåret var tungt igår och det var nog svårt att få till skidorna riktigt, idag är det betydligt bättre före och då tro jag vi få se en helt annan Svendsen.

Tchoudov var riktigt snabb igår och hade han inte missat ett skott så hade han vunnit och idag är det jakt som gäller och då Björndalen var relativt långsam i spåret så tro jag ryssen har en fin chans.

Vinnare Herrarnas 15km Fristil

Vinnare:

Alexander Legkov  7.25 @nordicbet

Insats: 1/10

Analys: Kör bara på en åkare i 15km fristil för herrarna ochjag spela ryssen Legkov, ingen åkare som jag gillar då han varit  misstänkt för dopad och jag är tveksam till att dessa ryssar ska vara med utan att man tagit reda på ordentligt om de varit dopade. Men som sagt jag spela honom idag och jag tro han vinner