Då var man tillbaka efter en dryg veckas uppehåll, förra helgen gick ej att levererar några spel då sidan hade en del problem, synd för er läsare då ni gick bet på jackpot, 6 av 6 spel hade suttit men bara att gå vidare.

Idag har vi ett mer eller mindre uruselt utbud, men en del spel har man hittat och förr söndagens utbud är det relativt värdelöst också men även då har man grävt fram en del spel.

F. Massa – K. Räikkönen

Mitt tips: 1

Odds: 1.65 Expekt

Insats: 4/10

Motivering:

Då var det ÄNTLIGEN dags för F1 igen och denna gång från Tyskland på klassiska Nurburgring.

Detta är ett H2H spel som endast gäller i kvalet idag Lördag KL 14.00, den som är bäst placerad av dessa två förare vinner, jag tror Massa kommer stå i en klass för sig i jämförelse med Kimi, Massa har varit ok på träningrna men inte mer, vad ska man då säga om Kimi, jo han har härvat i botten av träningarna där han varit större delen av säsongen.

Det har även än en gång börjat ryktas om att Kimi kommer försvinna efter denna säsong och det är ingen nyhet för oss som är insatta i F1 världen och detta är inte rykten bara utan jag har fått klara besked från personer som har högt insatta kontakter inom F1 världen, Kimi kommer bli utbytt efter denna säsong till förmån för F.d dubbla världsmästaren Fernando Alonso och detta kommer offentligöras under Ferraris hemmatävling senare under säsong och för detta kommer Kimi fådrygt 200 miljoner kronor för.

Jag ifrågasätter Kimis motivation resten av säsongen då han klart och tydligt har visat att det är Rally han vill hålla på med i stället för F1 och jag tro detta kommer betyda att hans resultat även i fortsättningen kommer bli lidande och jag tror inte han kommer har en chans mot Brassen Massa i kvalet eller loppet denna helg, det enda som tala en del för Kimi är att det troligen kan bli regn under helgen men trots detta så sätter jag mina pengar på Massa.

1.65 är bra betalt för att Massa ska slå en omotiverad Kimi under kvalet och det hugger jag direkt.

Kalmar FF – Djurgården

Mitt tips: 1 & -1.0

Insats: 7/10 & 3/10

Motivering:

Kalmar stodd för en JÄTTESTARK insats senast då man besegrade Malmö på bortaplan med 2-1 efter att har legat under med 0-1 i matchen, men man lyckades vända på matchen och skillnaden mellan dessa lag i den matchen var ELM.

Kalmar kommer med bra självförtroende efter en stark match direkt efter uppehållet och man visa att man är påväg uppåt i tabellen, även om man inte kommer vinna Allsvenskan denna säsong så kan man mycket väl kommer runt 3-4 plats och det få ses som klart godkänt när man se vilka spelare man tappat utan att kunna ersätta dem.

Kalmar har fortsatt en del problem i backlinjen men de som spelade senast klarade sig utan några större problem.

I de andra lagdelarna så se det fortsatt stabilt ut och det är inga större problem.

DIF kommer även de med en del självfötroende efter att har besegrat Helsingborg i omstarten med 2-1 hemma, men den vinsten ta jag inte så allvarligt på, jag anser att DIF är ett lag i spillror och jag tro inte de gå någon ljus höst till möttes utan de kommer harva i de nedre regionerna även i fortsättningen.

DIF har även de en del skador som stör så det jämna ut sig.

Jag tror på en stabil hemmaseger där jag tror man har en bra chans att vinna med 2 mål eller mer mot ett DIF som uppträde som ett bottenlag kanske rentav som ett superettan lag även om det ska mkt till för att det bli så illa.

Söndagens spel.

Vinnare av Tysklands GP

Sebastian Vettel

Odds; 2.15

Insats: 7/10

Motivering:

Red Bull kommer med en perfelt bil till detta lopp efter senaste segern i Silverstone i England, man visade upp en bil som vi inte sätt under hela säsongen, den var ÖVERLÄGSEN på Silverstone och Nurburgring är en liknande bana och mycket luta åt en ny busenkel seger för hemmaföraren och blivande megastjärnan inom F1.

Vettel är redan nu som 21 åring en komplett förare, det finns inget som han är sämre på än de andra utan tvärtom, han är snabb i kvalen och i loppen och har den kylan som krävs för att vinna lopp och bli världsmästare, denna säsong bli han inte det då Button mer eller mindre redan har vunnit VM men han är en blivande VM vinnare.

Till Nurburgrings lopp så ryktas det om stor risk för regn och då är det bara en förare på banan nämligen Vettel då han är regn kung och är nästintill omöjlig att besegra då.

Även om det bli ett torrt lopp så tro jag han vinner då den nya Red Bull bilen är en MONSTER bil och den passa på denna banan perfekt då den likna Silverstone banan till stor del, den har många snabba kurvor och det passa denna bilen utmärkt.

Kanonodds på Vettel som vinnare, 2.15 bjudodds, ni som vill har det oddset rekomendera jag att spela NU för det lär inte vara kvar på Söndag.

Odd Grenland – Start

Mitt tips: 1

Insats: 9/10

Motivering:

Odd Grenland besegrade Fredrikstad i veckan i Norska Cupen med enkla 3-1 efter att har varit det klart bättre laget i matchen trots att man vilade ett par spelare.

Nu på Söndag ställs man mot ett annat skrällgäng i serien nämligen Start, men skillnaden mellan dessalag är att Odd visa fortsatt uppåtgående form medans Start har börjat tappat allt mer och man är påväg neråt i tabellen och nu möter man Tippeligans bästa hemmalag.

Odd har inga större problem inför denna match och man kommer ställa upp med ett starkt lag och ska ses med en jättechans till trepoäng.

Start har efter en kanonstart på säsongen börjat tappar formen och har endast 1 seger på de 5 senaste matcherna och nu senast så fick man endats svaga 2-2 hemma mot Strömgodset och i den matchen låg man under med både 0-1 och 1-2 men lyckades tillslut få med sig en poäng.

Man har inget lag på papparet som ska kunna vara med i toppen av tabellen och det börja visa sig nu.

Man har dessutom det svårt på bortaplan nu efter även på denna biten en bra start på säsongen, men har raden 2-3-3 och man läcker i försvarsspelet med en målskllnad på 11-16.

Det mesta tala för en bekväm hemmaseger och även jag tro på det och kliver in med en höginsats på hemmaseger.

Bryne – Nybergsund

Mitt tips: 1

Insats: 3/10

Motivering:

Bryne har efter en katastrofal inledning på säsongen äntligen börjat spela upp sig, man bytte tränare för ett tag sedan och det har verkligen givit positiv effekt.

Visseligen blev det en väldigt tung förlust senast borta mot en bottenkonkurent i form av Notodden med 2-3 trots att man hade ledningen med 2-1 och en man mer, men jag tror man har lagt den matchen bakom sig och lär vara revaschsugna till dagens match.

Man har inga skador eller avstängningar som stör så tränaren kan verkligen plocka ut bästa möjliga lag för dagen. Man är obesegrade hemma med raden 2-5-0, alla kryss matcher gör att man ligger i botten, men man kan störa de flesta lagen på hemmaplan.

Nybergsund ligger med i toppen av tabellen på en 5e plats men inför dagens match har man STORA problem, man har sin första målvakt avstängd och han har varit lagets bästa spelare denna säsong så det är ett jätteminus, sen har man sin ena anfallare skadad och man har även tre ordinarie mittfältare högst tveksamma till spel pågrund av skador och den ena mittfältaren är även lagets lagkapten, även om de skulle komma till spel så är de inte 100%.

Man har annars varit näst bästa laget på bortaplan men med alla dessa problem inför dagens match så tror jag man åke på en förlust.

 

SOM AVSLUTNING vill jag tipsa om ett bra spel på V75 och det är att Scarlets Aino i Avd 7 vinner, ett mkt bra spikförslag till er som ska spela V75 idag Lördag.

 

Nu önskar jag er Lycka till med helgen spel!!