Sverige satt sjukt fint igår till 4.50ggr och vi fick lite extra julpengar, idag har vi en del skidor att gå igenom och jag tänker spela en del spel.

Vinnare Val d´Isere Super Kombination

Vinnare:

Natko Zrncic Dim 16.00 @bet365

Julien Lizeroux 21.00 @digibet

Ivica Kostelic 13.00 @bet365

Insats: 1/10  1/10  1/10

Analys: Zrncic Dim fortsätter att imponera när det gäller Super Kombination, bara för nån vecka sedan så kom han 3a trots ett dåligt slalom åk, hade han gjort ett bra slalom åk så hade han vunnit då han gjorde ett riktigt bra Super-G åk, men en tredjeplats lär har givit honom råg i ryggen och visat att han är på en hög nivå även denna säsong och idag få vi hoppas han håller ihop Super -G åket så har han en toppchans åter igen på en seger.

Lizeroux var topp 7 i förra kombinationen efter ett svagt slalom åk, han gjorde ett ok Super- G men inte mer men slalom åket höll inte nån högre klass men nu vankas det hemma tävling och denna backe kan han utan och innantill och trots att han inte är nån Super-G åkare så kommer han nog göra ett rätt bra åk och vara med topp 15 direkt och sen kommer han ger järnet i slaom delen och det är bara att hoppas att det räcker långt.

Kostelic gjorde säsongs debut förra helgen och det gick inget vidare men med det loppet i kroppen så kan det nog gå rätt bra idag då han emellanåt gör riktigt bra kombinationer. Kostelic är inte helt värdelös i Super-G så skulle det klaffar rätt ok direkt så kan det sluta bra då han är en världsåkare i slalom, räkna med att han kan tappar runt 1.75 på första delen för att har en chans på vinst.

Damernas Skidskytte 7.5km Sprint Hochfilzen

Vinnare:

Anna Carin Olofsson Zidek 5.00 @nordicbet

Tora Berger 10.00 @Nordicbet

Insats: 1/10  1/10

Analys: ACO har startat säsongen riktigt bra en 2a plats på distansen och en 8e plats i sprinten, lite oväntat att det skulle gå bättre i distansloppet men jag tro det bara var en en tillfällighet. ACO är i sjukt bra åk form och när hon få till skyttet så är hon med i absoluta toppen och slåss, nu håller många Neuner som rätt stor favorit idag men jag tro hon är lite ur form efter sin sjukdom och ska vara nöjd med en topp 10 plats och efter det så se jag ACO som den de måste slå.

Berger är alltid farlig när det dra ihop sig till sprint och det fick vi se senast när hon vann efter en fenomenal spurt, hon kan på nåt sätt ta fram en extra växel i sprintloppen när hon skjuter noll och risken finns att hon kan klara av det idag med och då få vi se henne med en ganska bra segerchans.

Slesingr – Wolf  2

Eder – Sikora  1

Odds: 3.04 @expekt

Insats: 3/10

Analys: Slesingr har inte visat mycket under de senaste två-tre åren och att han är favorit idag mot Wolf är ett skämt egentligen om det inte vore för att Wolf har varit ur form de första två loppen men tysken lär komma tillbaka i bättre slag idag och då kommer han slå Slesingr i H2H enkelt.

Eder är en stabil och snabb skytt och i ett sprintlopp har han alltid chans på en topp 10 plats trots att han är rätt svag i spåret. Sikora har inte alls startat säsongen så bra som förra året och här krävs det en rejält lyft om han ska kunna utmanar Eder.