Ryska hockey spelet satt fint igår, bara att tacka min ryska kontakt kille, underspelet i Leksand matchen gick sämre efter en målglad andra period, så det blev bara lite plus igår.

Idag har vi ett mäktigt utbud men trots det så har jag väldigt svårt att hitta spel, men efter att har kollat mailen så har jag ett par spel att bjuda på till kanonodds.

 

Japan – Skottland

Mitt tips: 1 & -1.0mål

Insats: 10/10 & 4/10

Odds: -1.0mål 2.55 @BetClick

Analys: Här har jag fått klartecken från två kontakt killar den ena från Skottland och den andre är från Japan, båda är övertygade om att det kommer råda klasskillnad mellan lagen.

Japan ta denna match på största allvar och har laddat för detta ett längre tag, man kommer ställa upp med absolut bästa lag trots att man spelade för ett par dagar sedan mot Hong Kong vinst förövrigt med 6-0, man förtog sig inte i den matchen.

Både förbundskaptenen och Shunsuke Nakamura säger att detta är en chans att visa världen hur bra man är som lag.

Skottland kommer till denna match utan tanke på matchen, då man är knäckta över att har misslyckats att ta sig till VM, förbundskaptenen George Burley har bestämt sig för att stölla över större delen av lagets ordinarie spelare då de saknar kraft och kämpaglöd för matchen, så man kommer ställa ett nästintill b-lag på plan.

Man har rest långt och spela utan fans på arenan så Burley kommer få svårt att kunna motivera sina b-spalre till dagens match.

Denna match är ingen vanlig träningsmatch som sagt för Japan utan denna match ingår i Kirin Challenge Cup och det är andra matchen för japan, man mötte Finland för drygt sex månader sedan och vann med otroliga 5-1.

Som sagt fått klartecken från två kontakter om denna match och då finns det inte mycket att tveka om så jag spela både rak etta och HCP på ett spelsuget JAPAN.

 

Färjestad – Djurgården

Mitt tips: 2

Insats: 3/10

Analys: Vad ska man säga om Färjestads senaste match, jag satt mest och skrattade när varje puck ramlade in i mål i FBK målet, hoppas de förstår att de inte är så bra som de trott hela tiden.

FBK har levt på sitt fantastiska målvaktsspel under första delen av säsongen nu när det inte var klockrent så ramla man ihop som ett juniorlag, FBK är inget givet topplag denna säsong man kommer hamnar runt plats 6 till 7.

Idag spela man hemma och man har otroliga 22 raka hemma vinster, men nån gång ska den raden brytas och idag är det ett gyllene tillfälle för DIF att bryta den sviten nu när FBK är i gungning efter förra matchens stjärnsmäll.

DIF har inga nya problem efter förra matchen mot Luleå då man förlorade med 3-4, man gjorde en klart godkänd match och hade chansen på poäng enda in mot slutet.

DIF har nästan ett lika fruktat powerPlay som HV så frågan är hur FBK ska spela sin match, ska man spela stenhårt och dra på sig en del utv eller ska man spela snäll hockey och riskera att bli rundningsmärken.

Jag hoppas DIF kan hålla nollan första 7-8min och kan man klara det så kommer man efterhand växa in i matchen och kanske utnyttja nån chans och ta ledningen och sen bygga vidare på det.

DIF bruka spela relativt jämna matcher mot FBK och det är positivt då de möter ett svagare FBK lag än på flera år.

Jag se DIF chans att bryta en sjuk svit för hemmalaget efter förra matchens förnedring och jag spela tvåan till kanonoddset 3.50 hos expekt.