Alderney Gambling Control Commission (AGCC) har offentliggjort en serie regeländringar vars syfte är att göra nätspelandet säkrare för spelarna.

Förändringarna gäller Alderney eGambling Regulations of 2009, och en av de viktigaste ändringarna är ett krav på att spelarnas pengar måste hållas åtskilda från det licensierade företagets pengar.

Från och med år 2013 måste alla företag som har spellicens från Alderney förvara spelarnas insatta pengar i ett separat konto. De får inte på något vis blandas ihop med pengar som används för företagets egna utgifter.

Alderney kräver också att alla licensierade företag varje månad skickar in rapporter till AGCC där de anger exakt hur mycket av spelarnas pengar de förvarar, samt kontobalansen för alla bankkonton där pengarna ligger.

Regeländringarna är en reaktion på Full Tilt Pokers agerande. Efter Black Friday framkom det att Full Tilt Poker under en längre tid blandat ihop spelarnas insatta medel med företagets egna pengar. Detta kan jämföras med PokerStars som förvarade spelarnas pengar åtskilda från företagets pengar och därför enklare kunde lösa situationen efter Black Friday.