Capture

Det vankas tidig derbymatch i Stockholm mellan AIK och Hammarby på Friends Arena i Solna. I skrivande stund är över 30 000 biljetter sålda till matchen där hemmalaget AIK står som stora favoriter. Men som vi alla vet är Bajen starka i derbyn så någon underskattning bör det inte vara tal om i AIK-lägret. 

Hur ska Norling formera laget?

AIK har inlett Allsvenskan bra och har hämtat hem 4 poäng. Den relativt svaga premiärmatchen mot BK Häcken följdes upp av en betydligt starkare insats mot Elfsborg borta som slutade med seger 2-1. Precis som vanligt är man väldigt tighta defensivt och släpper inte till många chanser. Den stora utmaningen hittills har varit anfallsspelet, och mer specifikt vilka som ska starta på topp. Nyförvärvet Krpic från Bosnien har startat båda matcherna men inte sett speciellt het ut. Frågan Norling måste ställa sig är om han verkligen ska få fortsätta starta. Det är möjligt att han tänker om där och sätter in Eero Markkanen som faktiskt sett något vassare ut inledningsvis i Allsvenskan.

Den stora snackisen är annars Kristoffer Olsson, nyförvärvet och ”Bajaren” som tydligt deklarerat sina sympatier för de grönvita. Nu har han smart nog tagit avstånd från sina uttalanden men vi kan räkna med en kraftig visselorkan från Bajenklacken på södra läktaren när han har bollen.

Var står Hammarby egentligen?

Hammarby med Jakob Michelsen är oerhört svårbedömda. Det är inte lätt att se vilken riktning Hammarby kommer ta den här säsongen. Premiären slutade med förlust mot IFK Norrköping med 2-1 i en match där Bajen egentligen inte hade något att sätta emot. Matchen därpå mot Kalmar såg länge ut att bli en förlust men till fansens glädje kunde Björn Paulsen trycka dit kvitteringen till 1-1 i den sista minuten. Hammarby har haft stora problem såväl offensivt som defensivt. Mittbacksparet Aidoo/Magyar ser vansinnigt virriga ut, och framåt händer det inte så mycket förutom när  Jiloan Hamad får bollen.

Utgångstipset är att AIK tar hem det här, men det kommer inte bli så enkelt som det ”borde” bli. Ett derby är alltid ett derby och där gäller inte vanliga förutsättningar. Hammarby kommer komma toktaggade till Solna, men i slutändan lär det inte räcka till då AIK både har ett bättre lag och ett mer inkört spelsystem.

Spela på matchen hos Unibet och passa på att delta i tävlingen som ger dig chansen att vinna ett fotbollspaket där du får följa med Glenn Hysén till finalen i Europa League på Friends Arena!

Capture