Hockeyallsvenskans absolut formstarkaste lag gästas av seriens absolut formsvagaste lag. Lagen jag menar är så klart AIK som möter Västerås i ett publikfyllt Johanneshov. Västerås har NIO raka förluster och tränarbytet har ännu inte gett någon märkbar effekt. Kan den komma nu mot ett skadedrabbat hemmalag som dessutom har seriesegern i egna händer?

  • MatchAIK – Västerås
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: X2
  • Odds: 2,32 @ Unibet
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 5/2, 19,00

AIK’s form är helt fantastisk. Laget är uppe i sex raka segrar och körde över jumbon Sundsvall i den förra omgången och vann med hela 5-0 på hemmaplan.
Det utmärkta formen har skjutit upp AIK på förstaplatsen i Hockeyallsvenskan med åttionio poäng efter fyrtiotre omgångar. Laget står på samma poängantal som tvåan Tingsryd, men fördelen för AIK är att laget har en match mindre spelad och har en klart bättre målskillnad.

Hemma på Hovet har AIK gått som ett lokomotiv hela säsongen. Nitton segrar och blott två förluster på tjugoen hemmamatcher. Overkligt bra statistik nästan och laget har totalt spelat ihop femtiotre poäng. Det gör laget till seriens andra bästa hemmalag.
Formen på hemmaplan går inte att sticka under stolen med. Fem raka hemmasegrar och endast en förlust på dom tretton senaste hemmamatcherna. IMPONERANDE!

AIK kommer däremot till spel ordentligt skadebenägna. Det är klart att viktige O. Steen missar resten av säsongen, poängkungen M. Strömwall vilas från spel, J. Spångberg och N. Heinerö ser ut att missa matchen. AIK har annars gjort klart med ett nyförvärv i form av J. Almtorp som gör debut ikväll.

AIK V.S vasteras_200

Ja ni Västerås, laget som har fallit som en fura och har inte vunnit en match i grundserien på nio omgångar. Sist åkte laget på en 2-6 förlust mot Almtuna på hemmaplan, detta trots att laget tog tidigt ledningen.
Västerås har endast fått med sig två poäng av dom tjugosju senast möjliga och är Hockeyallsvenskans solklaraste formsvagaste lag.
I tabellen har Västerås rasat och nu ligger laget till och med utanför playoffplats. Upp till playoff är det i dagsläget två poäng, när Västerås står på sextioen pinnar efter fyrtiotre omgångar. Fördelen är att Västerås har en match mindre spelad än sina motståndare.

Bortaspelet har inte varit starkt på sistone. Fyra raka förluster och förlustsiffrorna skrevs till 2-4 mot Vita Hästen i den senaste bortamatchen. Västerås har vunnit sex av sina tjugoen bortamatcher och har blott spelat ihop tjugoen poäng. Det gör laget till seriens elfte bästa bortalag. Något positivt är att Västerås har lyckats tagit någon form av poäng i tio bortamatcher.

Lagens fjärde och sista möte.
Det första mötet vann Västerås med 5-2 på hemmaplan. Möte nummer två vann AIK med hela 6-1 på Hovet. I möte nummer tre vann AIK med 3-2 efter straffar i ABB Arena.
Annars har lagens fem senaste möten slutat med tre segrar för Västerås och två för AIK.
Lagens fem senaste möten på Hovet har slutat med tre segrar för AIK och två för Västerås.

Tionde gången gillt för Västerås ikväll?
Sex segrar mot nio raka förluster kan väl bara sluta på ett sätt? Fast jag är inte fullt förtjust av det i dagsläget. AIK är ett bra hockeylag och visar det gång på gång. Med sex raka segrar kommer däremot en förlust allt som oftast närmare än någonsin. Att då möta ett Västerås vars poängbehov är enorm samtidigt som segern kommer dyka upp någon gång.
Nu kommer det passa ypperligt för Västerås att möta AIK. Det på grund av att AIK saknar sin poängkung M. Strömwall och en av lagets viktigaste spelare O. Steen som är borta resten av säsongen. Laget dras även med ytterligare skador och att J. Almtorp gör debut oroar inte speciellt.
Västerås besitter ett bra hockeylag och mot AIK har laget vunnit och tagit poäng emot den här säsongen. Att ha förlorat nio matcher skapar en enorm vinstlust och att möta seriens bästa hemmalag och seriens bästa lag är bara en morot i sig. Samtidigt har AIK nu seriesegern i egna händer sedan Tingsryd föll igår och det kanske gör att laget tänker lite närmare på kommande uppehåll.
Västerås kommer strida enormt och jag tror att laget lyckas plocka med sig en pinne ikväll.
Mitt spel blir därmed X2 till 2,32 hos Unibet.