legendsDet populära evenemanget Ahlsell Legends kommer att återkomma även nästa år, och nu har datumet spikats till den 20 augusti 2014.

Sex av de nio kuskar som deltog i år har redan tackat ja till att återkomma nästa år:

  • Stig H Johansson
  • Berndt Lindstedt
  • Olle Goop
  • Helen A Johansson
  • Thomas Nilsson
  • Jean-Pierre Dubois

”För vår del handlar det om en vidareutveckling av konceptet kring Jubileumspokalkvällen, säger Solvallas sportchef Tore Fyrand.”Ahlsell Legends blev en verklig humörhöjare i fjol, och många av de deltagande kuskarna tyckte att det var en synnerligen trevlig upplevelse.”

Tore Fyrand hoppas nu på att John Campbell ska tacka ja.

”Vi har haft kontakt med USA-legenden John Campbell, som bland annat vunnit Elitloppet med Mack Lobell på Solvalla,” avslöjar Fyrand. ”John säger sig vara intresserad av att komma hit för Ahlsell Legends, och eftersom vi är ute i så god tid finns det goda möjligheter att det skall bli så.”

Hos Kanal V75 är man mycket glada över att Ahlsell Legends kommer att återkomma, och att så många stjärnkuskar redan tackat ja.

”Mycket i våra produktioner handlar om att bygga stjärnor, om att bygga lopp inför kommande sändningar, och jag tror inte att det finns en bättre möjlighet till att göra bättre tv än med dessa legender som deltagare,” säger Kanal V75:s vd Niclas Andersson.

Ahlsell Legends 2013

Ahlsell Legends (2.140 meter autostart) har som syfte att hedra travsportens legendarer, och loppet hade premiär på Solvalla den 14 augusti i år.

Startlista Ahlsell Legends 2013

1. Berlusconi – Olle Goop
2. Parodie – Berndt Lindstedt
3. Vici Lane – Thomas Nilsson
4. Balticas Yahoo – Heinz Wewering
5. Havbergs Mimi – Erik Berglöf
6. Jeppas Hugo – Jean Pierre Dubois
7. Jaguar Broline – Stig H Johansson
8. Altai – Giancarlo Baldi
9. Kalle Quivivra – Helen A Johansson

Över 10 000 entusiastiska åskådare fanns på plats på Solvalla, och de fick se ett riktigt spännande lopp där Jeppas Hugo med Jean Pierre Dubois vid tömmarna överraskade genom att ta hem segern efter att ha spelats till 26 gånger pengarna. Segertiden blev 1.12,8a/2.140 meter och förstapriset uppgick till 100 000 kronor.

Favoritspelad var Jaguar Broline som kördes av Stig H Johansson, och som också överraskade genom att komma näst sist.

Loppet inleddes också på ett mycket dramatiskt vis, då Thomas Nilsson trillade ur sin sulky bakom Vici Lane några sekunder innan bilen skulle börja rulla.