Jonas Olsson

Finns det någon sanning i ryktena om Jonas Olsson? Sportchefen Bosse har kraftigt dementerat det hela.

Jonas Olsson på väg bort?

Djurgården kommer från ett dubbelmöte mot Östersund där de i första mötet torskade med 2-1 borta mot ett B-betonat ÖFK som prioriterade matchen mot Galatasaray. Ett rimligt beslut av Östersund och ett imponerande resultat som följd. I returen på Tele2 Arena visade Järnkaminerna revanschlusta och vann med klara 3-0 efter två nickmål från Jonas Olsson (med en viss Kim Källström som assisterade till båda). Det är nu en vecka sen Djurgården spelade senast, men det har inte varit tyst om Dif för det. Rykten har nämligen bubblat upp som har hintat om att Olsson närmar sig FC Lugano i den schweiziska ligan. Sportchefen Bosse Andersson har dementerat ryktena tydligt men ingen rök utan eld som man brukar säga.
Tidigare under säsongen har Jonas Olsson varit en ryktenas man då det har kommit uppgifter om ett missnöje mot tränaren Özcan Melkemichel och hur det fungerat i laget. Visst kan man ana att det är viss skillnad att spela i Premier League och Allsvenskan, samt att Özcan ansvarar för en stor klubb för första gången i karriären.

 

Har AFC ryckt upp sig?

Rent sportsligt så går det rätt bra för Djurgården. Innan Sirius vann sin match mot Elfsborg så låg man trea. Inför matchen ikväll är Stockholmslaget på en fjärdeplats med 27 poäng, lika många som Östersund och Peking men skillnaden är att de två sistnämnda har en match mer spelad. Och visst ska det väl bli poäng ikväll mot ett AFC som för två omgångar sen tog sin första trepoängare för säsongen, då mot ett annat säckgäng i ligan, nämligen Kalmar.

Frågan man måste ställa sig är: Har Jolley fått ordning på skutan? Nja, men det ser lite bättre ut och man var sånär på att ta poäng från serieledaren MFF för några omgångar sen. Den matchen slutade 3-2 till serieledarna, men faktum är att AFC hade en 2-1-ledning i halvtid.
Hur som helst – tar inte Djurgården tre poäng här lär det bli vatten på kvarnen för alla som vill att Özcan ska avgå. En förmildrande omständighet i sånt fall är att målkungen Gustav Engvall åkt tillbaka till brittiska öarna men en het Aliou Badji eller Mange Eriksson ska vara nog för att ta ledningen.

 

Spela på Allsvenskan hos Bethard

BetHard