GAIS

Två bottengäng drabbar samman i Superettan där, fram till nyligen, allsvenska Gefle besöker ett annat lag i kris – nämligen GAIS. Båda lagen är i desperat behov av poäng. Gefle tycks vara i fritt fall sen degraderingen från allsvenskan och man är i nuläget jumbo då man bara plockat 5 pinnar på 8 matcher.

 

Gefle – ett lag i kris

Gefle ramlade ur allsvenskan förra året efter en riktigt dålig säsong. Vanligtvis brukar man se Gefle harva runt i botten och lyckas kravla sig upp ovanför kvalplats och ordna kontraktet, men förra säsongen var så genomgående platt att det fanns ingen möjlighet att spela till sig nytt kontrakt. Med det så tog en tolvårig allsvensk era slut för laget från Gävle. Gefles nya tillvaro i superettan har varit minst lika tung som föregående säsong och man har bara skramlat ihop till en vinst på åtta matcher. Deras form är usel och har fyra raka förluster. Enda vinsten kom för en månad sen då man vann på hemmaplan med 1-0 mot Syrianska. Samtidigt som det går dåligt på planen är det problematiskt ekonomiskt samtidigt som en del i Geflepubliken bojkottar hemmamatcherna tills Thomas Andersson har lämnat tränaruppdraget. Andersson som förra säsongen klev upp från andrafiolen till att bli huvudtränare efter att Roger Sandberg fått sparken för de uteblivna resultaten.

 

GAIS vill återupprätta hedern

GAIS kommer från ett riktigt bottennapp senast då man åkte på däng med 7-1 borta mot Varberg. Tabelläget för GAIS är inte särskilt uppmuntrande det heller, även om det trots allt är lite mer positivt än hos Gefle. GAIS parkerar för närvarande på en tolfteplats i tabellen och har 9 poäng på 8 matcher. Precis som i Gefle så pratas det om en kris i GAIS då man ligger farligt nära nedflyttning. Vinst här och man hoppar upp några snäpp i tabellen. Förlust och man är på riktigt indragen i bottenstrid med Åtvidaberg, Norrby, Frej och kvällens gäster Gefle. Det här är en sexpoängare helt enkelt. Men favoritskapet finns hos GAIS som är ett mer fungerande lag än vad Gefle är i nuläget.

Spela på Superettan hos Nordicbet

NordicBet erbjuder bäst odds ända ner till Division 5!