888 Poker har värvat UFC-mästaren Georges St-Peirre till Team 888.

Georges St-Pierre och 888 Poker har ingått ett ettårigt avtal och St-Pierre kommer bland annat att spela i 2012 World Series of Poker (WSOP) som den del av Team 888.

”Jag är mycket glad över att bli ambassadör för Team 888 Pokers globala varumärke,” säger St-Pierre. ”Jag har velat spela poker ett tag nu eftersom det är ett fantastiskt skicklighetsspel. Det handlar inte bara om mina kort mot dina kort, utan det är du mot din motståndare.”

Förutom olika turneringar utanför internet kommer St-Pierre att spela i särskilda kampanjer hos 888poker.com för att samla in pengar till arbetet mot mobbing.

”Den viktigaste aspekten av mitt samarbete med 888 Poker är att vi kommer att få in stora summor pengar till min stiftelse som ägnar sig åt arbete mot mobbing,” säger St-Pierre.

Georges St-Pierre håller för närvarande mästartiteln i UFC (Ultimate Fighting Championship) i viktklassen welterweight (71-77 kg).
”Samarbetsavtalet med Geogres St-Pierre kommer att göra vårt varumärke mer välkänt världen över och introducera 888 för den växande sporten MMA och dess fans,” säger Itai Pazner, Senior Vice President för 888.

MMA står för Mixed Martial Arts och är en kampsportstävling där tekniker från en lång rad olika kampsporter är tillåtna och där kampen kan utföras både stående och liggandes. Både sparkar, slag, kast och markkamp förekommer, och inspirationen kommer från bland annat boxning, brottning, kickboxning, karate, judo, taekwondo, muay thai och brasiliansk jiu-jitsu.

St-Pierre är långt ifrån den enda person från MMA-världen som som även ägnar sig åt att spela poker. Forrest Griffin, Chick Lidell och Mike Swick har alla spelat i WSOP, och Randy Couture arrangerar varje år en välgörenhetsturnering vid namn Operation All In för att samla in pengar till krigsveteraner i USA.