Djurgården Engvall Eriksson

Ett namnkunnigt Djurgården som ser ut att nå ett topplacering i årets allsvenska tar emot IFK Göteborg på Tele2 Arena.

 

 

Djurgården har växlat upp

Järnkaminerna stod för en fin insats borta mot Örebro. Inför matchen snackades det om att det skulle bli svårt för DIF med Jonas Olsson (ljumskskada) och Kim Källström (avstängd) borta. Men det gick hur bra som helst och det var ett styrkebesked att kunna köra över Örebro med nya ansikten i elvan. Örebro måhända inte är ligans bästa lag rent defensivt, men en överkörning på bortaplan i årets allsvenska är mäktigt. Gustav Engvall var hur het som helst mot ÖSK och stod för ett hattrick. För närvarande leder Mange Eriksson och Engvall skytteligan på fem baljor var. Nu kommer hete Engvall till Göteborg och vill nog ta revansch på laget som, enligt olika uppgifter, är skyldig honom ekonomisk ersättning.

 

Det stormar i Göteborg

Att det blåser i Göteborg är väl inget nytt. Blåvitt var kritiserat bara efter några omgångar för sitt spel då fansen förväntar sig ett ”finare” spel än den klassiskt svenska modellen med grisigt destruktivt spel kombinerat med långa bollar på Micke Boman på topp. Och kanske finns det något rimligt i kritiken då laget på pappret är ett skapligt lag som ska prestera bättre åtminstone poängmässigt. Som om det inte vore nog med kritik mot prestationen på planen så blåser det även internt mot sportchefen Mats Gren och det sägs att spelartruppen tappat förtroendet för Gren. Formen för IFK är svår att uttala sig om, senaste matchen vann man klart mot Kalmar på Ullevi med 3-0. Innan dess blev man överkörda av kusinen från andra sidan älven, nämligen Häcken med 4-0. Innan dess blev det kryss mot Hammarby, Östersund och AFC United. Mot Bajen och ÖFK rör det sig om blåvita kvitteringar i slutminuterna. Om det är ett styrkebesked att kvittera på övertid och därmed vara svårslagna låter jag vara osagt. Snarare anser jag att IFK har svårt att ta initiativet i matcher och vinna dem.

 

Matchen

Jonas Olsson är med i truppen och skulle mycket väl kunna spela här. Men senast han stressades tillbaka in i elvan gick han sönder och fick utgå. Det vill man nog undvika här och jag skulle säga att det är bättre att låta honom vila och kanske sätta in honom i slutet på matchen för att stänga till om Djurgården leder.

Det ska mycket till för att Göteborg ska vinna här. Djurgårdsvinsten på 1.95 kittlar, och Engvall som målskytt till 2.43 känns som ett roligt spel. Båda hittar du hos 888sport.

888Sport