NHL’s halva grundserie är snart avklarad. I mötet mellan Philadelphia Flyers – Montreal Canadiens är förutsättningarna solklara. Flyers måste börja vinna för att kunna nå slutspel medan Canadiens måste vinna oftare om laget inte vill hamna utanför slutspelsplatserna. Hur fördelas poängen efter mötet?

  • MatchPhiladelphia Flyers – Montreal Canadiens 
  • Liga: NHL
  • Speltips: Canadiens över 2,5 mål
  • Odds: 2,00 @ Betsafe
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 6/1, 01:30

Startande målvakter:
Flyers:
Canadiens: B. Scrivens

Flyers form är inget vidare. Laget föll mot Los Angeles Kings på bortaplan med 2-1 och återvände från en tre matchers lång roadtrip utan några som helst poäng. Flyers har på sina tio senaste matcher fyra segrar och sex förluster, 4-5-1.
Med uteblivna poäng hamnar man inte långt upp i tabellen och det har Flyers fått erfara. Laget befinner sig först på en trettonde plats i Eastern Conference med trettiosju inspelade poäng efter trettiosju omgångar. Laget har sju poäng upp till närmsta slutspelslag.

Hemmaspelet har inneburit mer än hälften av Flyers poäng. Laget har spelat sjutton hemmamatcher och plockat tjugo poäng med statistiken åtta segrar och nio förluster. Det räcker för att vara Eastern Conference elfte bästa bortalag.
Däremot har offensiven inte rosat marknaden på hemmaplan utan med trettiosex mål framåt är det minst till antalet av samtliga hemmalag i Eastern Conference. Positivt till det är att försvarsspelet varit stabilt. Med endast fyrtiotre insläppta mål är det näst minst sett till antalet. Ett snitt på 2,52 mål per hemmamatch.
Flyers besegrade St. Louis Blues med 4-3 i sin senaste hemmamatch och vann sin tredje raka hemmamatch. Noterbart är att Flyers har släppt in minst tre mål i fyra av sina fem senaste hemmamatcher.

Flyers kommer till spel utan:
V. Lecavalier (spelar ev inatt)

philadelphia_200x141 V.S montreal_200x134

 

Canadiens har haft problem sedan lagets stjärnmålvakt C. Price gick sönder. Formen har under den senaste tiden varit mindre smickrande, men frågan är nu om den är på väg att vändas. Laget besegrade Boston Bruins med 5-1 på bortaplan i sin senaste match och tog därmed sin andra seger på dom tre senaste matcherna. Annars är lagets tio senaste matcher mindre smickrande. Ynka tre segrar och sju förluster, 3-7-0.
En trend som leder att Canadiens dalar sakta men säkert neråt i Eastern Conference. Med fyrtiosju poäng på fyrtio spelade matcher placerar sig laget på en fjärde plats med två poäng upp till trean New York Islanders, Det är däremot bara tre poäng ner till närmsta lag utanför slutspel.

På bortaplan har Canadiens varit otroligt starka under säsongen. Laget har spelat tjugoen bortamatcher och har tagit tjugotre poäng. Det gör Canadiens till Eastern Conference fjärde bästa bortalag.
Det är framförallt offensiven som har fungerat på resande fot för kanadickerna. Hela sextiofem mål framåt är flest mål av ett bortalag och ger ett målsnitt på 3,09 mål per match.
Canadiens besegrade som sagt Bruins i sin senaste bortamatch, vilket betydde lagets andra seger på dom fem senaste bortamatcherna.

Canadiens kommer till spel utan:
C. Price
D. Weise
T. Gilbert

Säsongens blott andra möte.
Det första mötet spelades i Montreal med Canadiens som hemmalag. Canadiens avgick med en 2-1 seger efter övertid.
Lagens tio senaste möten har resulterat i fem segrar vardera. Noterbart är att Canadiens har gjort minst tre mål i sju av dessa tio möten mot Flyers.

Sätter Canadiens stopp för Flyers hemmasvit?
För att Canadiens ska ta poäng/vinna kommer det behövas minst tre mål. Laget kommer klara av det och det på grund av.
1. Canadiens bortaspel. Spelet på bortaplan är bra och det är framförallt offensiven som levererar. Hela sextiofem mål framåt, snitt 3,09 mål framåt per match är flest av samtliga bortalag i Eastern Conference.
2. Flyers har problem i defensiven för stunden. Tre raka bortamatcher slutade med tre förluster och tio insläppta mål. Där lägger vi till att Flyers har släppt in minst tre mål i fyra av sina fem senaste hemmamatcher. Detta trots att laget vunnit tre av dessa fem.
3. Canadiens kan göra mål på Flyers. Eller vad som sägs om att ha mäktat med att göra minst tre mål på motståndarna i sju av lagens tio senaste möten. Canadiens vinner hälften av mötena mot Flyers, men offensiven stämmer i stort sätt alltid mot Flyers.
Flyers spelstil kommer få problem mot Canadiens som kommer med ett stärkt självförtroende efter 5-1 seger på bortais mot Boston Bruins.
Mitt spel blir Canadiens över 2,5 mål till 2,00 hos Betsafe.