Julen fortsätter att leverera och vi får se ett möte uppe i Eskilstuna då Guif tar emot kollegan Skövde. Skövde verkar ha vaknat till liv och kommer från en tung seger mot Lugi medan Guif även dem har sett bättre ut på sistone och ett klart intressant möte väntar. Enligt spelbolagen är detta redan klart vilka som ska vinna, men jag ser detta lite annorlunda och hittar en skrälltips. Häng med!

  • Match: Eskilstuna Guif – IFK Skövde HK
  • Spel: IFK Skövde HK rak vinst
  • Odds: 6,00 @ Bet365
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 16.00

Börjar vi med hemmalaget så är jag inte imponerad överhuvud taget på hur man uppträtt men ändå tror folk och spelbolagen på att man ska komma igång och kunna knipa en plats i topp åtta. I mina ögon har man inte en chans för topp åtta då alla lag som är i främre träffen är mycket bättre, vilket vi bland annat fick se när man gästade Redbergslid för någon match sedan. Freiman håller laget vid liv med sitt tunga anfallsspel och dirigent i försvaret. Utan en riktig mittsexa får man det svårt mot i princip alla lag och i detta lag får man tydligt se vilken betydelse den positionen har. Blank räcker inte till i anfall och jag vill ringa en varningsklocka. Skövde är inget enkelt motstånd och då man är på uppåt gång så tror jag på en helt klart rafflande match som kan sluta hur som helst. 1,22 på Guif är inte något för mig och jag går emot!

Gästande Skövde har många gånger lurat mig efter att ha blandat oerhört mycket i sina prestationer. I senaste matchen mot Lugi fick vi se ett annat Skövde som inte slarvade lika mycket, som var mer förnuftiga och utnyttjade sina styrkor. Kan man slå Lugi på bortaplan så vet jag att man kan slå Guif också. Man har bra målvakter och kommer man igång rätt på från startsignalen så kan det bära hela vägen. Spelvärdet är riktigt bra på raka tvåan och jag kan inte blunda. Man kämpar för att nå ingenmansland, vilket man har kapacitet för och Guif är inget övermäktigt motstånd. Med lite flyt sitter sex oddsaren! Spik!

Mitt lir blir lite överraskande, men varför skulle man inte chansa i en öppen match med gott spelvärde? Skövde till 6.00 är riktigt bra och jag lirar till en insats på strax under medel!