Poolspel innebär många derbyn nere i Skåne och det är just det vi får se idag då Karlskrona tar emot Lugi som får vara främlingar för dagen. Lugi som enligt mig har en av de bättre trupperna i elitserien har börjat säsongen bra medan Karlskrona även dem imponerat som nykomlingar. Det är egentligen inget snack om vilket lag som ska ta hem detta och jag väljer att lita på Lugi. Häng med!

  • Match: HIF Karlskrona – Lugi HF
  • Spel: Lugi HF -1,5
  • Odds: 1,68 @ Bet365
  • Units: 7/10 units
  • Spelstopp: 16.30

Ser vi till Karlskronas insatser så har man tagit fyra poäng på fyra matcher vilket får ses som klart godkänt. Senast gjorde man bland sina bästa, eller rent ut sagt bästa insats, mot Kristianstad där man endast åkte på en uddamålsförlust. Innan det vann man mot Drott, men det kan man dock inte se som någon värdemätare. Idag ställs man mot Lugi som är bland de svårare motståndarna man kan möta, och som nykomlingar ska man inte ha någon chans. Trots goda insatser så kan man inte förvänta sig en vinst här och jag väljer att gå emot!

Tomas Axners Lugi har ändrat lite i lagets spelidé vilket har lett till en mer tempofylld och modern handboll tillsammans med ett storvuxet försvarsspel. Senast åkte man på förlust mot Kristianstad efter att ha haft en ledning fram till de sista tio minuterna. Den förlusten är ursäktad då man mötte Sveriges absolut bästa lag och idag är det nya tag. Karlskrona är härnäst och jag ser det som en perfekt uppgift till revansch.

Så vad blir mitt lir? Ett överkomligt motstånd för Lugi och jag väljer att få rakt ut och spela Lugi -1,5. Insatsen får ligga på strax över medel!