Vi drar oss till Ystad som är bland Sveriges mest sydligaste städer där vi får se en fantastisk handbollsmatch mellan Ystad och Kristianstad. Tidigare i veckan tog sig Alingsås vidare till finalspel och idag finna ännu en möjlighet att ett av lagen avancerar. Kristianstad som på förhand varit stor favoriter att ta hem allting, har kopplat ett grepp om denna semifinalserie med två mot ett i matcher och en vinst här skulle innebära final. På hemmaplan har man fullständigt utklassat Ystad och man behöver bara visa att man kan göra det på bortaplan också. Idag har man ett ypperligt tillfälle och jag kan inte neka. Häng med!

  • Match: Ystad IF HF – IFK Kristianstad
  • Spel: IFK Kristianstad -1,5
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med Ystad så åkte man ännu en gång på stryk i Kristianstads magiska arena och på bortaplan har man inte visat den kapacitet som på hemmaplan. Idag får man återigen chans till revansch och man måste vinna ifall att man ska vara kvar i spelet. Senast domaren blåste i slutpipan i sin hemmaborg, stod man som uddamålssegrare med 21-20 och Lucas Nilsson med tio baljor i protokollet. För att göra om en sådan match krävs det att Kristianstad fortfarande underpresterar på borta mark samt att en del spelare briljerar. Detta har jag dock svårt att se!

Över till Kristianstad där det ser ljust ut. Positiva miner och glada gubbar åker till Ystad för att plocka hem finalplatsen som man så länge siktat på. För att nå den krävs det att man bryter sin dåliga bortaspelstrend och börjar prestera där också. Senast kunde man enkelt avfärda Ystad med marginal och gör man en liknande insats så bör det räcka till seger även här. Jag har trott på detta Krisianstad från start och fortsätter att hävda att detta är Sveriges bästa lag. Idag hoppas jag dem bevisar det!

Så vad blir mitt spel? Kristianstad anses som vanligt vara favoriter och jag väljer därmed att plocka en lina på -1,5 som ger ett mycket fint odds på 1,95. Detta spel får ligga på en insats på medel!