Efter en minst sagt usel start på denna travhelg i Fredags får jag en chans till upprättelse idag då V75 körs på Romme. Jag försökte sticka ut en del i Fredags, men det blev en ganska lam omgång och då är risken stor att ett system som mitt får mycket stryk.

Idag är det en annan typ av omgång med färre stora favoriter och jag kommer att ta det säkra före det osäkra och singlar den största favoriten i omgången och fångar sen ett par skrällar runt om.

Spikarna:

Jag gör det klokt och enkelt när jag singlar världsartisten Månprinsen A.M som har lopp i kroppen och nu möter tämligen enkla krakar idag. Månprinsen är ett unikum och jag blir mycket förvånad om hästen inte i god tid avgjort innan mål.

Avd 1

Det lär gå undan i inledningen då silverdivisionen avgörs över 1640 meter. Mellby Apollo är favorit och kommer han till spets är det bra chans då han vunnit alla sina segrar utom en från den positionen. Jag tycker dock att loppet håller mycket hög klass och jag tar med tre hästar till.

Nato Dream backar hem denna gången efter att ha testat på Guld på slutet. Hästens fjolår var inget som imponerade, men jag tycker hästen har kapacitet att nå eliten och från perfekt läge måste hästen räknas tidigt. Super Otto är ett energiknippe som har haft mycket otur på slutet och inte fått vinna. Han vinner när som och jag vill inte stå utanför när det händer. Sist med går Västerbo Highflyer som såg bländande ut som fastlåst sist. Det krävs mycket tur från dåligt läge, men kör de fort i täten finns chansen då hästen är mycket stark.

Avd 2

Klass II-försöket är dagens enda riktigt svåra lopp i mina ögon. Det är ingen som är helt chanslös och jag känner mig tvingad att ta hela sju hästar.

För er som inte vill ta fullt så många så tycker jag att fyra hästar är ett minimum och det är följande: Cab Hornline har Sannerligen vaknat till på slutet och gjort det strålande. Från ett perfekt läge blir jag förvånad om han inte är med och krigar om segern. Man In The Mirror har även han gjort det fantastiskt bra på slutet och blir bara bättre och bättre. Näst senast ”åt han upp” talangen Etosha Boko och han blir superfarlig till glatt odds idag. Även Mellby Cheeky ska räknas trots svårt spår. Barfota runt om är intressant! Starke Comte Du Pommeeau ser bra ut för dagen och gynnas av hårt tempo. Mina skrällar är: M.T Jeorpardy som ska lättas i balansen, Ägir Briljant som såg finfin ut med ny balans sist och Meslon som vinner när som helst.

Avd 3

Här gör jag det säkra före det osäkra och tar de två enda segerkandidaterna. B.B.S Sugarlight och On Track Piraten. Båda är världsartister och siktar på de största loppen i år. Övriga göre sig ej besvär!

Avd 4

Lärlingsloppet innehåller flera bra ekipage och jag har fastnat för fyra stycken varav två betalar mycket bra!

Obi Degato var bra sist efter att ha varit behandlad. Han ska vara än bättre idag och är spetsbudet här. Speed Hill sliter man skorna på till idag och hon har gjort sina bästa lopp med den balansen. Det blir mycket intressant att se vad det gör idag efter fyra raka med skor bak. Mina skrällar är Mystery Love som som går barfota runt om för första gången på mycket länge och Gigantic River som även han testas helt utan skor.

Avd 5

Spik Månsprinsen A.M

Avd 6

I den första dubbelavdelningen testar jag att fälla Jeppas Maxi som fått ett dåligt läge. Hästen kommer att få dödens på rusaren Fashion Diva och med bara ett lopp i kroppen kan det bli jobbigt.

Förutom Fasion Diva får även Diego M.Boko plats på min lapp. Hästen brukar vinna när han går felfritt och med bakspår ökar de chanserna markant – pass upp!

Avd 7

Avslutningen ser ut att vara vigd åt Jane´s Hugo som vann spårlotten. Jag tycker docka att unge herr Untersteiners stallform varit lite upp och ner för dagen och väljer att syna hästen.

Jag gillar Caddie Hit starkt och det är ett måste för den som garderar. Barfota fram igen och stallet är uppåt. Sist med går jätteskrällen Hermes Laday som är bra igång efter lång skada. Nu har han et fint läge och det ryktas om barfotabalans vilket skulle vara mycket positivt. Jorma upp är även det ett plus.

Spelförslag: 2016 rader / 1008 sek

1. 2,3,6,10
2. 1,5,6,7,10,11,12
3. 6,10
4. 3,4,9,10
5. 12
6. 1,8,10
7. 1,5,7