Västerås reducerade i matchserien och tog en ofantligt viktig seger för att hålla kvar spänningen. Nu är det dags för match fyra och utgångsläget är att antingen går Rögle fram till 3-1 i matcher eller så kvitterar Västerås i matchserien. Kan Rögle behålla fördelen och fixa matchboll eller stretat Västerås emot och tar andra raka?

  • Match: Rögle – Västerås
  • Liga: SHL
  • Speltips: Hemmalaget gör mål i den första perioden
  • Odds: 1,76 @Unibet
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 26/3, 19:00

rogle_200V.S vasteras_200

Västerås lyckades nolla Rögle i match nummer tre. Det efter att Västerås spelat betydligt bättre än vad laget har gjort i dom två tidigare matcherna. Västerås tog ledningen med 1-0 efter drygt halva den första perioden. Ett resultat som stod sig perioden ut och trots misstag för Västerås-försvaret höll Jonas Fransson nollan.
I period nummer två rasslade 2-0 in och psykologiska 3-0 målet kom med endast femton sekunder kvar av perioden. Ett matchavgörande mål som såg till att Västerås kunde spela av matchen och vinna med 3-0 och bryta fem raka förluster.

I dom två tidigare matcherna har Rögle tagit ledningen i dom båda. Först tog laget ledningen i match nummer, ett tidigt mål under den första perioden på bortais. I den andra matchen på hemmaplan kom ledningsmålet tidigt under den andra perioden.

Summering från matchserien är att matcherna har innehållit ett otroligt högt tempo och det har varken saknats målchanser eller en riktig publikhockey.  Det var Jonas Fransson som såg till att Rögle inte fick spräcka nollan senast. Sett över dom tre mötena hittills har vi fått se sjutton mål, ett snitt på 5,66 mål per match.

Fyra möten under grundserien.
Där slutade alla fyra matcher oavgjort under fulltid och lagen vann två matcher vardera, en hemma och en på bortaplan. Slår vi ihop alla sju möten under säsongen har Rögle fyra segrar och Västerås tre. Noterbart är att Rögle har gjort sitt första mål i den första perioden i fyra av dessa sju matcher.
Dom fem senaste mötena i Lindab Arena har slutat med två segrar för Rögle och tre för Västerås. Noterbart är att Rögle har gjort minst ett mål i period ett i tre av dessa fem.

Fjärde raka matchen med en händelserik inledning?
Rögle mot Västerås är matcher med matcher i fullt ös åt båda hållen. Samtliga möten den här säsongen har haft massor av målchanser och mål. Notera att laget som har gjort det första målet i direktkvalet har vunnit matchen. Inget av lagen håller igen på offensiven och med Rögle på hemmaplan kommer vi få se ett taggat hemmalag som vill ha en snabb revansch för förlusten och nollan senast. Rögle kommer vilja ta tag i taktpinnen och gå ut med en offensiv tillställning och när Rögle spelar sitt hemmaspel resulterar det oftast i minst ett mål under den första perioden. Laget har gjort minst ett mål i tre av sina fem senast hemmamatcher.
Västerås har inte haft sitt bästa försvarsspel i playoff-spelet mot SHL. Massor av individuella misstag och slarv i egen zon. Det kommer kosta i längden och laget hade marginalerna med sig senast.
Kommer misstagen ikväll igen kommer Västerås få äta upp dessa. Rögle kommer göra allt för att inte tappa sin ledning i matchserien och tappa övertaget mot SHL.
Med ett hemmalag som alltid trummar igång på vårkanten mot SHL kommer kliva ut med fullfart framåt och göra allt för att ta ledningen i matchen.
Mitt spel blir hemmalaget gör mål i period ett till 1,76 hos Unibet.