Gulbis spelar sin första match för säsongen och det kan sluta lite hur som helst. Han är lite lik Fognini i det att han är en humörspelare. Han kan gå ifrån att spela riktigt bra till att knappt kunna spela alls och allt han gör blir i princip dåligt. Nu möter han en lovande spelare vid namn Jiri Vesely som har spelat riktigt stabilt så långt.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP  Auckland
  • Match: Vesely – Gulbis
  • Spel: Vesely +1.5 set
  • Odds: 1.72 @ Pinnacle
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 06:30

När han är i sina bästa stunder så är han ruskigt bra men det är sällan han kommer upp i den nivån, det är ungefär i mitten av säsongen han börjar nosa på det spelet. Innan dessa så tycker jag inte han är speciellt bra. Om vi blickar bakåt i Doha 2013 så var det inte jättemycket som stämde, han tappade två set ett mot Daniel Evans och ett mot Kubot i de två första omgångarna för att sedan förlora mot Nadal. Samma visa var det i början av 2014 då han började med AO och där han förlorade ett set med 6-1 mot Juan Monaco och för att förlora nästa match mot Big Sam i tre raka.

Det talar sitt tydliga språk att han är inte riktigt bekväm i början av säsongen och kan spela av matcherna även mot mycket sämre spelare. I år så är jag inte förvånad om han gör ett riktigt bra år men jag tycker det ska mycket till om han ska vinna i två raka mot en bra Vesely.

Vesely har börjat året riktigt stabilt och har inte tappat ett set i sina första tre matcher. Det är mot Fabbiano, Pouille och Bellucci han har slått i två raka och det är kontrollerade vinster, inget snack om det egentligen. Förra matchen mot Bellucci så gjorde han ett riktigt bra set och ett mindre bra, det var i första där han hade sex breakbollar emot sig men lyckades rädda samtliga. Och sedan i andra set så var allt perfekt, han servade precis som han ska med 88% första vunna servar och 70% andra.

Jag har sett honom lite grand inledningsvis och jag tycker han blir bättre och bättre för varje match, han är endast 21 år gammal och jag tror att han kommer ha en riktigt bra år. Han har satt press på till exempel Stan innan i US Open förra året och det var inte långt ifrån att han knep ett set.

En mer matchtränad Jiri kommer att dra nytta av Gulbis kalla form som han har inledningsvis och att han plockar minst ett set till 1.72 är taget!