Lille har inte övertygat i dom senaste matcherna, ikväll har man ett riktigt fint tillfälle att ta en skön seger då Rennes kommer på besök som är helt under isen. Rennes som inte producerat en enda vinst i ligan på dom fem senaste bör få en tung afton.

Match: Lille – Rennes
Spel: Lille
Odds: 1.60 @ Expekt
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 24/1 20:30

Lille har trots sin nuvarande formsvacka gjort en bra säsong då man hållit jämna steg med toppen och ligger inte allt för långt bakom Monaco på andra platsen och en bit bakom PSG som leder. Endast fem poäng upp till Monaco och tre poäng till godo ner till närmast jagande Saint Étienne. Dock har man inte riktigt fått till det senaste tiden och i senaste matchen blev det förlust mot just Étienne med 2-0 borta, i matchen innan den förlorade man något överraskande hemma mot Reims med 1-2. I matchen innan Reims gjorde man dock en riktigt bra insats när man fick 2-2 borta mot PSG. 1-1-3 på dom fem senaste och 8-0-2 hemma denna säsong, 15/5 i mål på hemmaplan. Lille har siktet inställt på en Champions League plats och det är också lagets stora prioritet i ligan. Man har släppt in 6 mål på dom tre senaste matcherna, det är lika många mål som man släppt in på dom 18 matcher innan dessa tre vilket talar för att man har en del att arbeta med i försvaret. Beria är skadad och Balmont är avstängd.

lille234

Rennes är en stor besvikelse denna säsong, många hade trott att laget skulle ha presterat bättre vid det här laget och ligga betydligt högre upp i tabellen. Nu ligger man på en femtonde plats med endast sex poäng till godo till första lag under strecket. Lagets senaste prestationer skulle dessutom få vilken tränare som helst att vara bekymrad då man inte lyckats plocka en enda vinst på dom fem senaste matcherna, man fick oavgjort med sig i tom två senaste matcherna mot Evian och Nice. 2-2-6 på bortaplan denna säsong och 9/12 i mål. Tidigare i veckan spelade man Franska Cupen och då lyckades man vinna mot Boulogne vilket nog skänkt en del självförtroende till laget. Laget hoppas nog på att nyförvärvet Toivonen som kommer från PSV ska kunna hjälpa laget. Alessandrini ska kunna vara tillbaka, saknas gör fortsatt Feret och Pajot.

Lämpligare tillfälle än så här för att komma in i matchen igen får inte Lille, Rennes är trots senaste vinsten i cupen under isen och ska inte ses med någon större chans i denna match. Lille har heller inte övertygat i dom senaste matcherna men bör få snurr på sitt spel hemma ikväll, dessutom har Ètienne knappat in och är inte allt för långt borta nu, med siktet på CL har inte Lille råd att tappa fler poäng nu och måste bara vinna en match som denna. Klarar man inte av att vinna hemma mot Rennes har man sannerligen inget i toppen att göra.