Idag är det två stycken fredagsmatcher i hockeyettan. Visby tar emot Bajen medan Halmstad ska försöka ta sin andra raka mot gästande Borås. Det är just den sistnämnda  matchen jag kommer inrikta mig på. Däremot så blir det lite speciellt idag och kanske något lågt odds vilket gör att ni får hitta ett eget dubbelvirke till denna om ni inte väljer att singla.

  • Match: Halmstad – Borås
  • Serie: Division 1F
  • Speltips: Halmstad
  • Odds: 1.40 @ Nordicbet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 13/9, 19.00

Halmstad fick en riktigt bra start på serien då man slog topptippade Mörrum i onsdags med hela 7-4. Min egen känsla innan matchen var faktiskt att Halmstad har underskattats lite av alla och att man kanske tillochmed skulle kunna knipa en vinst mot detta stjärnfyllda Mörrum. Vilket man sedan också gjorde. Nyförvärvet från Asplöven, Patrik Bergström stod för tre mål + en assist i  sin seriedebut för Hammers. Jag tror hans spelstil kommer passa in grymt bra i hockeyettan. Han har bra teknik och är också duktig på att hålla i puck, något som man kommer långt på i ettan. Halmstad har ett ungt lag, men nu har de flesta fått några säsonger på nacken och förmodligen kan de överraska många denna säsong. Dessutom har man värvat in ett par riktigt duktiga spelare förutom nyss nämnda Bergström. Christian Nyman har kommit tillbaka efter en säsong i Danmark och även Patrik Kannerling från allsvenska Troja. Dessa tre bildade också en kedja i onsdags. Halmstad är framförallt ett riktigt starkt hemmalag, vilket man visade redan förra säsongen. Under den här säsongen har man vunnit alla hemmamatcher och då räknar jag även in träningsmatcherna. Att man inte ska fortsätta på det vinnande tåget ikväll mot ett ganska dåligt Borås har jag svårt att se. Halmstad har sex poäng efter ikväll. Hammers har samma lag som sist och bara Marcus Borgh saknas.

halmstad

Borås då, vad finns det att säga om detta lagbygge? Jag rekade emot dem redan i onsdags då man spelade på bortaplan mot Kallinge. Då blev det förlust på med 1-0, vilket man ska vara otroligt nöjda med. Kallinge spelade ut dem totalt och vann tillslut skotten med 44-12. Visst, nu är väl Kallinge snäppet vassare än Halmstad, men som sagt så har jag svårt att se Borås kunna störa Hammers ikväll. Borås lag är väldigt ungt och orutinerat som består av många spelare från de egna leden. De spelare man värvat är väldigt billiga och därav kanske inte heller av högsta klass. Att det bara blev 1-0 mot Kallinge  i premiären ska man tacka sin målvakt Fredrik Bergman för och mållinjen som förmodligen hade byggt upp en stor vall mellan stolparna. Nej, Borås kommer få åka en del skridskor i egen zon idag också. Laget saknar ikväll Albin Ericson-Waldeborn, Viktor Lööf och Simon Kämpe.


Det är inte ofta jag rekar bara en match utan jag brukar hitta något att dubbla med. Idag är det en sån dag där utbudet är väldigt dåligt så det överlämnar jag till er följare istället. Antingen singlar ni eller så använder ni denna som virke i ett flervalsspel. Jag spelar Halmstad att vinna till oddset 1.40 med 7 units. Spelet hittar ni hos Nordicbet. Har ni förslag på dubbelvirke åt folket så får ni gärna kommentera. OBS, lägg märke till att i odds jämförelsen så står det att matchen spelas på söndag, men den har blivit flyttad och spelas istället som sagt ikväll.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden