Definitivt ingen som helst tveksamhet om var omgång tjugos höjdare utspelar sig. Vi vänder oss till Malmö och ett Swedbank Stadion som ikväll kommer vara helt slutsålt. Det kan inte bli så mycket bättre än såhär. Jag väljer att fokusera på ett målspel som både utifrån statistiken och från den förväntade matchbilden känns bra.

  • Match: Malmö – Göteborg
  • Spel: Under 2,5 mål
  • Odds: 2,04  @ Pinnaclesports
  • Insats: 6/10
  • Spelstopp: 25/8, 17:30

Såhär på förhand känns det här som det kommer bli en fantastisk match ur många aspekter. Alltid bra tryck på hemmalagets fans och när det dessutom väntas närmare 2000 tillresande kan det bli en enastående ljudkoliss. Dessutom sett till historien Sveriges två framgångsrikaste lag som nu gör upp i en seriefinal.

Bortalaget har efter en lite mindre bra period återigen trampat igång maskineriet och laget har nu tre raka segrar, vilket innebär att man är tre poäng efter dagens motståndare som tagit ett litet ryck ifrån övriga. Förväntar mig en matchbild där Göteborg, som man tidigare gjort mot liknade motstånd, väljer att låta motståndarna föra spelet så att man kan koncentrera sig på det man är bäst på, det vill säga att bedriva ett bra försvarsspel där det vid bollvinst är stort fokus på snabba och effektiva omställningar. Att eliminera Malmös farligheter har på det här sättet visat sig vara effektivt tidigare, då man två säsonger i rad lyckats besegra Malmö på lagets hemmaarena. Man är faktiskt det enda lag som har plusstatistik på skåningarna där.

Malmö Göteborg

De numera serieledande Malmö har också en positiv formkurva och tre raka segrar. Det ser dessutom ut som att man kommer att få behålla både Jiloan Hamad och Pontus Jansson. Nu när man dessutom fått ett riktigt bra tillskott i hemvändande Guillermo Molins så ser Norlings gäng definitivt ut som det starkaste laget för guldet.

Hemmalaget kommer precis som vanligt vara laget med mest bollinnehavet, men jag tror att man har stor respekt för motståndarnas kontringsspel och att första halvlek kan bli en där man inte vågar släppa fram alltför många spelare. Mot organiserade försvar är det inte sällan man har svårt att få fram ordentliga målchanser vilket hemmastatistiken för Malmö talar om – fyra av fem senaste matcherna har gått under den här linan. För en vecka sedan var det AIK som var på Swedbank Stadion och spelade. Den matchen slutade 1-0 och hemmalaget gjorde mål på nästan sin enda chans. Jag tror att en liknade matchbild är väldigt troligt.

                                                                                                        

Fastän det är två topplag med gott om självförtroende vilket vanligtvis brukar innebära stor offensivlusta så känner jag mig tämligen övertygad om att matchbilden kommer passa vårt spel väldigt väl. Väljer att spela under 2,5 mål med en insats på medel.

/Mikel