Det danska statliga spelmonopolet avskaffas år 2012 till förmån för ett system där privata aktörer kan ansöka om spellicens från danska staten.

Nu när vi börjar närma oss årsskiftet har den danska skattemyndigheten meddelat att totalt 38 ansökningar om spellicens har beviljats. När den nya lagen träder i kraft den 1 januari kommer alltså 38 aktörer att ha lagligt rätt att erbjuda spel på den danska marknaden.

Hela listan över de 38 aktörerna har publicerats i excell-format och går att hitta på denna adress: http://www.skat.dk/getFile.aspx?Id=90656

På listan hittar vi många av spelbranschens riktiga giganter, såsom PokerStars, bwin.party, Betfair, Cryptologic och 888. Totalt omfattar spellicenserna närapå 200 olika domännamn, till exempel har företaget 888 Demark Limited fått licens för femton webbadresser.

I utbyte mot spellicensen förbinder sig aktörerna att följa den danska regleringen och betala 20% platt skatt på sina intäkter.
”Från och med januari kommer spelmarknaden att vara välordnad och vi kommer att se till att de som har licens att erbjuda vadslagning och nätcasino på den danska marknaden också bidrar till samhället,” säger Danmarks skatteminister Thor Möger Pedersen.

Bland de danskar som stött en legalisering och reglering av nätspelandet i Danmark hittar vi Team PokerStars-proffset Theo Jørgensen som är mycket glad över att lagen nu är på väg att träda i kraft.

”Dansk reglering är en viktig milstolpe för utvecklingen av och respekten för poker världen över,” säger Jørgensen i ett pressmeddelande som skickats ut av PokerStars. ”Jag ser fram emot att spela på www.PokerStars.dk och tävla mot spelare runt om i världen.”