Match på Municipal José Zorrilla idag då Valladolid gästas av ett väldigt pressat Celta Vigo. Förutsättningarna är klara för bortalaget som måste gå för vinst och det tycker jag talar för mitt spel i matchen.

  • Match: Valladolid – Celta Vigo
  • Spel: Valladolid över 1,5 mål
  • Odds: 2,25 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Valladolid har gjort en mycket bra säsong tycker jag och man har visat ett fint spel på slutet trots att man stött på riktigt hårt motstånd i bland annat Real Madrid och Barcelona på bortagräs. Man ligger på en 13:e plats just nu och har därför ingenting att spela för i de två avslutande omgångarna, men man har en gyllene chans att ta sig förbi både Athletic och Espanyol här i slutspurten. Det är även sista hemmamatchen för säsongen och det tror jag kan ge en liten extra skjuts åt hemmaspelarna. Viktigt för hemmalaget är att Patrick Ebert (bilden) är tillbaka från skada här.

Balenziaga och Javi Guerra saknas hos hemmalaget idag men det är ingen större fara då Manucho förmodligen får chansen på topp, vilket är en fullgod ersättare för Guerra.

Startelva Valladolid: Jaime, Rukavina, Sereno, Valiente, Peña, Álvaro Rubio, Víctor Pérez, Ebert, Óscar, Larsson och Manucho.

am XXXX (04.03.2011) in Berlin.   Foto: Hannibal dpa/lbn

Celta Vigo behöver inte tänka särskilt mycket i de två avslutande omgångarna utan det är bara vinster som gäller om man ska ha chansen på nytt kontrakt i primera division. Nu tror jag inte detta hjälper i alla fall utan det mest troliga är att Celta Vigos sejour i la liga stannar vid en säsong. Det är mycket som inte funkat den här säsongen men framförallt är det bortaspelet som varit under all kritik. Man har skrapat ihop 7 poäng på sina 18 bortamatcher och har haft det förtvivlat svårt att göra mål på resande fot med endast 12 fullträffar. Iago Aspas är för ensam framåt och det håller inte under en hel säsong.

Bortalaget har stora bekymmer på högerbacken idag då Hugo Mallo går långtidsskadad och ersättaren Jonny är avstängd, inte en bra situation när man måste chansa lite framåt. Man får även klara sig utan Bermejo (skadad), Park (skadad), Sergio Alvarez (skadad) och Jonathan Vila (avstängd).

Startelva Celta Vigo: Varas, Bellvís, Cabral, Túñez, Roberto Lago, Oubiña, Natxo Insa, Augusto, Álex López, Krohn-Dehli och Aspas.


Man kanske kan fundera över hur stor motivation Valladolid har men man har inte haft något att spela för under en period nu och har trots detta gjort väldigt fina matcher. Celta Vigo måste gå framåt och det kommer innebära att man kommer blotta sig bakåt här. Med Ebert tillbaka så tror jag hemmalaget löser minst två mål i den här matchen.

Testar även en del sidospel i matchen:

Valladolid över 2,5 mål – 5,50 @ bet365 – 1/10 units

Valladolid över 3,5 mål – 15,00 @ bet365 – 0,5/10 units

Ebert målskytt – 4,33 @ bet365 – 0,5/10 units

/e@sy