Dags för Valencia att resa till Paris för att försöka vända på det 1-2 underläge man har med sig från första mötet på Mestalla. Spanjorerna måste satsa full fart framåt här då det krävs minst två mål för att avancera, något som jag tycker öppnar för det här spelet.

  • Match: PSG – Valencia
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,90 @ expekt
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

PSG stod för en väldigt fin insats på Mestalla och man är nog rätt besvikna över att man ”bara” fick med sig ett 2-1 resultat med tanke på de chanser man brände. Man tillät Valencia äga mestadels av bollen för att sedan ge sig iväg på kontringar, ett spel som funkade väldigt bra och jag tror vi kommer få se något liknande ikväll. PSG måste inte göra någonting alls utan man kan avvakta och spela på Valencias misstag i den här matchen. Zlatan saknas ikväll men jag tror faktiskt inte det är så jättestor nackdel med tanke på den matchbild som jag förväntar mig. Zlatan är en gigant med ett oerhört stort register, men någon kontringsspelare av rang är han inte med sin storlek. Lavezzi, Gaimero, Pastore och Lucas är alla lättviktare som har snabbheten som styrkor, dessa lirare kan straffa Valencia hårt idag i kontringsspelet.

Förutom Zlatan så saknas Veratti som även han är avstängd.

Valencia har inte så mycket att fundera på ikväll utan man måste spela offensivt och verkligen gå för det. Minst två mål måste man ha in för att kunna avancera och visst finns det potential i laget för att kunna lyckas med detta. Man kommer från ett derby mot Levante i helgen, en match som slutade 2-2 efter stor dominans från Valencia och ett förbaskat snyggt mål av Soldado. Anfallsspelet såg ruskigt bra ut och man skapade chanser på löpande band och fick dessutom ett mål felaktigt bortdömt. Men ett försvarsmisstag i slutet av matchen var allt som behövdes för att Levante kunde kvittera. Och just försvarsspelet är ett orosmoment idag då man har båda mittbackar Rami och Ricardo Costa på skadelistan. Med endast Ruiz kvar som naturlig mittback så kommer det givetvis vara ett bekymmer för bortalaget, förmodligen går Mathieu in som mittback som senast mot Levante.

Förutom Rami och Ricardo Costa så ser det bra ut för Valencia på frånvarolistan.


Det finns ingenting att spara på för Valencia här och det är verkligen sak samma vad man får stryk med för siffror. Man måste framåt och man måste göra minst två mål för att ha chans på fortsatt spel i CL. Får vi bara ett hyfsat tidigt mål i den här matchen så tror jag det sticker iväg till minst tre mål totalt. Spelas med en medelinsats.

/e@sy