Lunchmatchen denna helg i Spanien bjuder på Granada – Mallorca från Nuevo Los Cármenes. Det är ett Mallorca som har en otroligt dåligt dagsform och jag tror man kommer få det väldigt jobbigt även här.

  • Match: Granada – Mallorca
  • Spel: Granada över 1,5 mål
  • Odds: 2,20 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Granada ligger på en 15:e plats i ligan och formen ser väl inte ut att vara tipp topp då man kommer in här med två raka förluster i bagaget. Men förlusterna har kommit hemma mot Barcelona (1-2) och borta mot Celta Vigo (1-2), så jag tycker inte man ska stirra sig blind på dessa förluster. Granada har annars fått en nytändning efter transferfönstret stängde då man lyckades knyta till sig Nolito, Aranda och Buonanotte, där framförallt Nolito varit riktigt bra tycker jag. Man har haft ett ganska tufft schema på slutet och här kommer en uppgift som är bra mer passande och dessutom på hemmagräs. Laget har gjort mål på både Real Madrid och Barcelona på slutet och då tycker jag man ska kunna sätta två strutar på ett uselt Mallorca.

Hemmalaget får klara sig utan Fran Rico och Benítez som gått skadade en längre period, även Allan Nyom missar matchen då han är avstängd.

Mallorca har fått noll effekt av tränarbytet man gjorde efter 0-3 mot Sociedad och jag tycker fortfarande spelet ser bedrövligt ut. Ett kryss mot Osasuna (1-1) och förluster mot Valencia (0-2) samt mot Getafe (1-3) är facit efter Manzano tillträdde. Då ska det tilläggas att man spelade med en man mer i dryga timmen mot Valencia men släppte trots detta alltså in två mål. På de fyra senaste bortamatcherna har man släppt in hela 11 mål och det är faktiskt bara Deportivo och Athletic Bilbao som släppt in fler mål i ligan. Laget har noll självförtroende just nu och jag tror man kommer få vända hem till ön med ett par bollar i baken idag.

Antonio López och Arizmendi saknas sedan tidigare på grund av skador. Sedan har även mittback Geromel åkt på en skada och missar den här matchen, ett ganska tungt avbräck i mina ögon.


Granada som har två raka förluster borde ha stor revanschlusta här då jag tycker man förtjänat poäng på slutet. Här har man ett gyllene tillfälle att hoppa tillbaka på vinnarspåret igen och jag tror man fixar en seger här och gör minst två mål.

/e@sy