Det var ingen som vann Påsk-Bomben på Oddset hos Svenska Spel och den extra stora prispotten går därför vidare till måndagens fotbollsmatcher. Då finns 2,6 miljoner kronor att spela om och fyra svenska matcher står på schemat.

Som kupongens första match finns Gefle som inte har vunnit över Helsingborg på över tre år och under förra säsongen slutade bägge mötena med seger för skåningarna med 3-1, kanske blir det repris i år? Som andra match spelar Elfsborg mot IFK Norrköping och det är nästan fjorton år sedan som Norrköping besegrade hemmalaget i Borås.

Matchen mellan IFK Göteborg och GAIS har alla möjligheter att bli en intressant historia då IFK har inlett säsongen tungt medan GAIS har ett av seriens bästa anfall på papperet. Det senaste decenniet har mötet slutat oavgjort eller med uddamålsseger för något av lagen så vi kan förvänta oss en mycket jämn kamp på förhand och det är alltså Bombens tredje match.

Den fjärde och sista matchen hämtas från Superettan där Brommapojkarna och Hammarby spelar. De har möts fem gånger tidigare men bara i en match har BP lyckats spräcka nollan, då i Svenska Cupens kvartsfinal förra året där matchen slutade 2-2 och gick till straffar.

Svenska Spel har laddat Oddset Bomben med 2,6 miljoner extra och skulle det inte bli någon vinnare den här gången heller fortsätter vinstpotten att rulla vidare till kommande omgångar.

Bomben 1 måndag 9 maj
Spelstopp 9/5 kl. 18.55. Prispott 2 657 548 kronor (1 000 000:- extra + 1 657 548:-)

  1. Match A: Helsingborgs IF – Gefle
  2. Match B: IF Elfsborg – IFK Norrköping
  3. Match C: IFK Göteborg – GAIS
  4. Match D: IF Brommapojkarna – Hammarby

Resultat 30 april

  1. Chelsea – West Ham 3-0
  2. Liverpool – Birmingham 5-0
  3. Barcelona – Osasuna 2-0
  4. Valencia – Real Madrid 3-6