Femteplacerade Bordeaux tar emot tredjeplacerade PSG här i en match som det pratats mycket om i media. PSGs hjälptränare Nick Broad dog i en trafikolycka förra veckan vilket tagit väldigt hårt på flera spelare i laget som velat skjuta upp den här matchen men man fick nej från Canal Plus som har rättigheterna till matchen. Jag tror starkt på ett spel här och kliver in tungt!

Bordeaux – Paris SG
Spel: 1X
Odds: 1.75 @ William Hill
Insats: 8/10
Spelstopp: 21.00

Den som vågar kan även testa Draw no bet ettan på Bordeaux till 2.75 hos William Hill!

Det har som sagt varit mycket prat om att den här matchen ska skjutas upp då flera spelare i PSG har tagit hjälptränarens bortgång väldigt hårt. Efter Canal Plus besked att matchen ska spelas så har det varit väldigt upprört i Frankrike under helgen. Det återstår att se under dagen idag hur PSGs spelare ställer sig till matchen, de lär inte kunna ge 100% hur som helst utan flera spelare kommer ha tankarna på annat håll…

Bordeaux var uppe i 4 raka kryss inför juluppehållet där man bland annat mötte de tre sämsta lagen i serien utan att lyckas vinna. Uppehållet kom med andra ord välbehövlig för man har vaknat till ordentligt nu då man först vann i cupen borta mot ett skräplag med 3-2 och nu senast i första ligamatchen vann man borta mot sjätteplacerade Rennes med 2-0 efter en imponerande insats! Bordeaux är ett starkt hemmalag som är otroligt svåra slå. Den här säsongen har man 3-6-0 som resultatrad och 9-6 som målskillnad på dessa matcherna så man spelar ofta målsnålt. Om man ser till alla tävlingsmatcher laget spelat i ligaspelet, cupen, Europacuperna m.m. så är man uppe i 18 raka hemmamatcher utan förlust vilket gör det här spelet ytterst spelvärt!

PSG som kommer på besök har en riktigt bra höst bakom sig och många trodde att man skulle fortsätta rada upp segrar men så blev det inte. Man vann visserligen i cupen mot enklare mostånd men i hemmamatchen mot Ajjacio i ligan såg man riktigt bleka ut trots fantastiskt bra förutsättningar då Ajjacio saknade massor med spelare i den matchen. Den slutade som ni säkerligen vet 0-0 och inte nog med det så fick man även sin suveräne mittfältare Thiago Motta utvisad. Nu väntar en blytung och svår bortamatch mot Bordeaux och man har haft väldiga bekymmer här under 2000-talet så det mesta talar faktiskt emot PSG i den här matchen!


Slitvargen Obraniak är tillbaka i Bordeaux!

Bordeaux får klara siga utan skadade offensive mittfältaren Maurice-Belay och mittbacken Planus. Lägg därtill att anfallaren Jussiê är sjuk plus att Diabaté åkt till Afrikanska Mästerskapen. Man får dock tillbaka slitvargen på mitten, Obraniak, som är tillbaka efter en skada han åtdrog sig i November förra året. Det återstår dock att se om han får starta här eller ej.  
PSG får förutom avstängde Thiago Motta klara sig utan mittbackarna Alex och Thiago Silva.

Om man ska se historiskt mellan dessa lagen så har Bordeaux ett kraftigt övertag mot PSG på sin hemmaplan. Man har mött varandra 12 gånger under 2000-talet på Bordeauxs hemmaplan och PSG har bara mäktat med en enda seger. Bordeaux har vunnit 8 matcher och 3 har slutat oavgjort men det mest anmärkningsvärda är att målskillnaden 19-3. PSG har blivit nollade i 10 av dessa 12 matcher så ni som gillar statistik rekar kan pröva att Bordeaux håller nollan i matchen. Nu spelar visserligen Zlatan i PSG vilket han inte gjorde under de tidigare matcherna…