SVT-dokumentär visar ett helt dygn med stjärnhästen Going Kronos koncentrerat till 14 minuter. Söndagen 22 februari kl 20.00 på SVT2 är det premiär för dokumentärfilmaren Johanna St Michaels nya film ”Going Live”.

-”Going Kronos är som en Hollywood-kändis med egen hemsida, webb-tv-kanal och inbitna fans. Det är just hans kändisskap och vår fascination för kändisar som jag försökt skildra i filmen”, säger Johanna St Michaels.

Det var i samband med finalen i Olympiatravet 2008 på Åbytravet utanför Göteborg som Johanna St Michaels och hennes filmteam följde Going Kronos och tränaren Lutfi Kolgjini under ett helt dygn. I ”Going Live” får tittarna följa med från tidig morgon på Lutfi Kolgjinis gård i Vomb i Skåne till resan hem efter finalen.

”Going Live” är en av fyra dokumentärfilmer som SVT visar under samlingsnamnet ”Kvarta över”. De fyra filmerna har ett gemensamt tema – filmerna ska följa en eller flera personer, en händelse, ett förlopp eller en plats under 24 timmar.

”Going Live” är Johanna St Michaels andra dokumentärfilm som handlar om travsporten. År 2007 visade SVT hennes film ”Travriket” som handlar om tur och hopp i travets värld.